Helpcenter

Transactiebestand van payment service provider inlezen

Gewijzigd op

In dit artikel lees je hoe je transactiebestanden van payment service providers inleest.

Inkomsten ontvangen van payment service providers

Een payment service provider(PSP) of betaalprovider is de partij die ervoor zorgt dat je gebruikt kunt maken van verschillende betaalmethoden, zoals iDeal of betaling met creditcard.

Deze PSPs ontvangen de binnenkomende betalingen die gedaan worden via jouw platform en storten deze bedragen periodiek op de bankrekening van je organisatie. Sommige PSPs storten zelfs alleen het bedrag, minus de gemaakte kosten, op je bankrekening. Dit leidt soms tot moeilijkheden in de boekhouding, want hoe moet dit geld verspreid worden in de boekhouding? In theorie kunnen deze inkomsten voor verschillende grootboekrekeningen bestemd zijn.  Een deel kan voor de openstaande debiteuren zijn (factuurbetalingen) een deel kan voor donatie-opbrengsten zijn.

Transactiebestand van payment service provider verwerken in Procurios

Ga naar Finance  > Payments en klik op 'Transacties'. Er verschijnt een pop-up scherm met - indien beschikbaar - een overzicht van transacties die je al eerder hebt geïmporteerd.

Klik op 'Importeer transacties', kies je PSP (Dienst) en het transactiebestand van de PSP in.  De transacties in dit transactiebestand worden vervolgens gekoppeld aan de betalingen in ons systeem. Na het inlezen krijg je een rapport met de opbrengstenverdeling. De boekhouder kan vervolgens de opbrengsten in de boekhouding boeken.

Lees meer over de verwerking naar de boekhouding in Van banktransactie naar boekhouding.

Zorg altijd dat er een balansrekening is voor de PSP zodat je precies kunt traceren of alle uitbetalingen ook daadwerkelijk binnen zijn gekomen. Als de PSP de kosten inhoudt op de uitbetaling dan dien je de factuur van de PSP ook op deze balansrekening te boeken.

Vorige Artikel Transacties splitsen
Volgende Artikel Reeds verwerkte betalingen corrigeren
Hulp nodig van Support of een Consultant? Neem contact op