Helpcenter

Hoe werkt mod_facebook?

Gewijzigd op

Voor sommige Social Media HTML snippets is het noodzakelijk dat de Facebook SDK ingeladen wordt. Denk bijvoorbeeld aan het plaatsen van de reactiemogelijkheden van Facebook onder een nieuwsbericht. Als je zo'n snippet in elkaar zet, dan kan je in mod_socialmedia aangeven dat de Facebook SDK ingeladen moet worden:

Het inladen van de Facebook SDK is alleen mogelijk als er een Facebook API-key en -secret geregistreerd is. Dit doe je met mod_facebook.

Hou rekening met het volgende:

  1. De klant moet in principe zelf voor een API-key en -secret zorgen. Dit doet hij door op Facebook een app aan te maken. Let op: zorg ervoor dat de klant de Facebook-app registreert op het hoofddomein (bijvoorbeeld procurios.com). De klant kan de key dan hergebruiken voor alle subdomeinen. Doe je dit niet, dan moet je per site een nieuwe Facebook-app aanmaken.
  2. Het koppelen van een 'account-eigenaar' is puur administratief. Het kan handig zijn om te weten wie je moet aanschieten om iets in de Facebook-app aangepast te krijgen.

Je ziet mod_facebook ook terug in mod_domain. Bij het aanmaken of bewerken van een nieuw domein kan je, indien mod_facebook is geïnstalleerd, direct een nieuwe 'Facebook sleutel' opgeven. Je ziet zo'n sleutel dan uiteraard ook weer terug in het overzicht van mod_facebook.

Vorige Artikel Ontwerp-instellingen website beheren
Volgende Artikel Share buttons maken
Hulp nodig van Support of een Consultant? Neem contact op