Helpcenter

Spam voorkomen

Gewijzigd op

Je hebt je best gedaan om een mailing te schrijven. Je weet uit je rapportages op welk tijdstip je de mailing het beste naar je doelgroep kunt verzenden. Dus je verzend de mailing en dan is het tijd om de statistieken te volgen. Maar hoe kan het nu dat de mailing maar door een gedeelte van uw ontvangers wordt ontvangen? Er kunnen emailadressen niet meer in gebruik zijn. Het kan ook zijn dat je mailing in de spamfilter van de ontvanger terecht is gekomen.

Maar wat is spam nu eigenlijk?

Spam opzoeken op Wikipedia levert de volgende definitie op “Spam is een verzamelnaam voor ongewenste berichten en is ook bekend als Unsolicited Commercial E-mail en Unsolicited Bulk E-mail. Onder deze term vallen ongewenste e-mails en reclameboodschappen op websites.

Waarom kan je mailing als spam worden gezien?

  • Berichten worden in grote hoeveelheden verstuurd naar bijvoorbeeld duizenden mensen tegelijkertijd.

  • De berichten bevatten spamachtige zinnen zoals “Unieke kans! Deze kans laat u toch niet lopen?”, met overmatig gebruik van hoofdletters en heftig kleurgebruik (rood)
  •  Het spammen heeft een “te” commercieel doel. 

  • De mailing bevat een overdaad aan verwijzingen naar een product en/of website
  •  In de mailing wordt gebruik gemaakt van veel afbeeldingen.

  • De afzender van de mailing (from-adres) is een ander dan diegene die de mailing daadwerkelijk verzend.


Hoe helpt Procurios jou bij het verzenden van een mailing zodat deze aankomt bij de ontvanger?

Wij hebben recent een wijziging doorgevoerd in de werking van het from-adres omdat e-mails als spam werden gezien of zelfs helemaal niet aan kwamen (afhankelijk van het spamfilter bij de ontvanger) wanneer Procurios uit naam van het opgegeven e-mailadres mailt. Volgens de regels moeten we hiervoor het reply-to-veld gebruiken. De afzender van het formulier is vanaf nu de website waarop het formulier is ingevuld. Bijvoorbeeld in het geval van de website van Procurios wordt het from-adres; [email protected]".

Wanneer u toch een andere afzendernaam en afzender-emailadres wilt gebruiken dan kunt u bij het formulier een e-mailsjabloon instellen. Voor dit e-mailsjabloon kunt u in de sjablonenmodule een afzendernaam en afzender e-mailadres instellen. 

Daarnaast is het ook raadzaam om in het DNS-beheer een SPF-record toe te voegen. Het SPF-record is een record die wordt gebruikt om adresvervalsing van e-mails te voorkomen. Hiermee kunt u alle IP-adressen waarvandaan u een mail wilt verzenden, opgeven in één TXT-record. Tevens kunt u aangeven dat de ontvangende server alleen de door u opgegeven uitgaande servers moet toestaan. 

Na bovengenoemde aanpassingen zal uw mailing, op deze punten in ieder geval, niet meer als spam gezien worden.

 

Vorige Artikel Inhoudsjablonen
Volgende Artikel SPF-record: wat is het en wat doet het?
Hulp nodig van Support of een Consultant? Neem contact op