Helpcenter

Coupon gebruiken in een mailing

Gewijzigd op

Mailings is een krachtig marketinginstrument. In dit artikel leg lees je hoe je een couponcode uit de webshop kunt opnemen in een mailing.

Couponcodes aanmaken

Vooraleer we couponcodes kunnen gebruiken in onze mailing, moeten we een couponpartij toekennen aan de ontvangers van de mailing.

In dit artikel staat beschreven hoe je een couponpartij aanmaakt. Hou er rekening mee bij het aanmaken van een couponpartij dat je de couponpartij toekent aan een relatieselectie. Bij het genereren van couponcodes voor een relatieselectie, schrijft het systeem een unieke code weg op de relatiekaart van elke relatie in de selectie. Hierdoor is het mogelijk om deze code op te nemen in een mailing.

Vergeet niet om de couponpartij te koppelen aan een promotionele actie; anders zal de gebruiker geen promotie te zien krijgen.

Couponcode opnemen in de mailing

Zodra je de couponcodes hebt aangemaakt, neem je ze op in een mailing door gebruik te maken van een token.

Couponcode opnemen in de mailing

Als je de mailing hebt afgewerkt en een voorbeeld bekijkt (let op dat er een geldige relatie is geselecteerd bij Bekijk de mailing als), zie je dat het token is vervangen door de couponcode.

Tips

  • Verstuur je mailing met een couponcode altijd aan dezelfde relatieselectie dan de selectie die je hebt gebruikt bij het aanmaken van de couponpartij. Zo ben je er zeker van dat elke ontvanger ook effectief een code zal te zien krijgen.
  • Bij het versturen van de mailing is het verstandig om de relatieselectie niet te actualiseren. Hierdoor vermijd je dat er in tussentijd nieuwe relaties zijn toegevoegd. En die hebben dan geen couponcode gekregen.
Tips
Vorige Artikel Coupons / Couponpartij aanmaken
Volgende Artikel Enhanced Ecommerce van Google Analytics
Hulp nodig van Support of een Consultant? Neem contact op