Helpcenter

Acties: handelingen en gevolgen

Aangepast

Dit artikel beschrijft hoe je acties inzet om te registreren welke handelingen en gevolgen er plaatsvinden binnen een campagne. Acties zijn optioneel gekoppeld aan een thema.

Meer informatie over Thema's, Campagnes, Wervingskanalen en Acties (inclusief praktijkvoorbeelden)

Acties beheren

Je beheert acties binnen Engagement. Ga naar Engagement > Acties om alle acties te zien. Acties zijn gekoppeld aan een campagne en optioneel aan een thema en/of wervingskanaal. De acties die je hier definieert, gebruik je vervolgens op andere plekken in het Procurios Platform.

Nieuwe actie toevoegen

Om een nieuwe actie toe te voegen, ga je naar Engagement > Acties en klik je op het groene plusje met Nieuwe actie.

Er verschijnt nu een nieuw scherm waarin je een omschrijving en campagne opgeeft. De andere opties, zoals het wervingskanaal en het thema, zijn optioneel.

Handelingen koppel je aan een actie

Aan elke handeling die bij je campagne hoort, koppel je een actie. Daardoor weet het systeem welke handeling bij welke campagne hoort.

Bijvoorbeeld: een mailing die je uitstuurt is een handeling, en daaraan koppel je een bepaalde actie (bijvoorbeeld Mailing: koop een nieuwe motor en ontvang een gratis helm).

Gevolgen van een handeling

De handelingen die je uitvoert binnen je campagne, hebben als doel iets in beweging te zetten. Deze gevolgen kunnen gewenst zijn, maar kunnen ook ongewenst zijn voor de organisatie.

Het doel is om inzicht te krijgen in de resultaten van elke handeling. Daarom registreer je bij elk gevolg de actie die aan de oorsprong ligt.

Enkele voorbeelden van mogelijke gevolgen van een handeling:

  • Een donatie van €24

 

  • Inschrijving op een nieuwsbrief
  • Een telefoontje (contactmoment) met een bijkomende vraag
  • Iemand stopt zijn maandelijkse donaties (toezegging) naar aanleiding van een recente handeling (voorbeeld van een negatief gevolg op een handeling)
Vorige Artikel Wat zijn Thema's, Campagnes, Wervingskanalen en Acties?
Volgende Artikel Actie koppelen vanuit registratieformulier
Hulp nodig van Support of een Consultant? Neem contact op