Helpcenter

Aanhef instellen

Gewijzigd op

Soms is het wenselijk om de aanhef aan te passen aan het geslacht of de opleiding van de relatie die u wilt mailen. Daarnaast kan het voorkomen dat je verschillende soorten aanheffen wilt creëren, zoals een formele of informele aanhef. In de module Relatiebeheer is het mogelijk om deze aanheffen aan te maken, zodat je ze bijvoorbeeld in mails kunt gebruiken.

Nieuwe aanhef maken

 1. Ga naar de Relatie Beheer  module.
 2. Klik linksonder op Instellingen.
 3. Klik op Aanheffen.
 4. Klik op Aanhef toevoegen.

Er verschijnt een pop-upscherm Aanhef toevoegen (zie onderstaande afbeelding).

 1. Vul achter Titel de titel in die je wilt geven aan deze aanhef.
 2. Later in de mailing kan je een code typen om de aanhef te gebruiken. Vul achter Veldcode in welke code je hiervoor wilt gebruiken. Gebruik hiervoor alleen kleine letters (a-z) en getallen (0-9).
 3. Selecteer achter Geslacht-veld het veld waarop het onderscheid in de aanhef moet plaatsvinden. Selecteer bijvoorbeeld Geslacht wanneer je een aanhef wilt op basis van geslacht wanneer u dit wilt kunnen aanpassen.
 4. Klik op Opslaan.

Aanhef bewerken

Je kunt een aanhef verder bewerken door aan de rechterkant onder Opties te klikken op het icoontje met het groene potlood voor Aanhef bewerken (zie de pijl in onderstaande afbeelding).

Er verschijnt een pop-upscherm Aanhef (zie onderstaande afbeelding).

 1. Geef onder Syntax aan wat er moet komen te staan bij de verschillende opties. (Kijk voor meer informatie over syntax opties op het artikel: Aanhef / Relatienaam syntax.)
 2.  Het resultaat van de specifieke syntax die je hebt ingesteld, kun je bekijken door onder Test syntax een aantal relaties te selecteren en vervolgens op de blauwe button Test syntax te klikken.
 3. Klik op Opslaan wanneer je tevreden bent met het resultaat.

Je kunt nu de aanhef gebruiken met de veldcode die je hebt ingesteld.

Vorige Artikel Wat doet het veld 'Voorkeurstaal'?
Volgende Artikel Aanhef / Relatienaam syntax
Hulp nodig van Support of een Consultant? Neem contact op