Helpcenter

Voorgedefiniëerde veldwaarden instellen in profiel- of registratieformulier

Gewijzigd op

Met de optie 'Voorgedefiniëerde waarden instellen' worden velden op de achtergrond  ingevuld bij het verzenden van een profiel- of registratieformulier zonder dat er interactie nodig is van de gebruiker.

Dit is bijvoorbeeld handig als je een formulier op een website wilt plaatsen waarmee een bezoeker zich kan inschrijven op een nieuwsbrief en je een veld op de relatiekaart hebt dat moet aangevinkt worden. Deze vink is nodig om de nieuwsbrief uiteindelijk te kunnen ontvangen, maar de bezoekers heeft deze vink zelf niet te zetten.

Waarden instellen

Op het betreffende formulier ga je naar het tab Formuliervelden en kies je voor de optie Voorgedefiniëerde waarden instellen.

Selecteer de velden die je wilt vullen met voorgedefiniëerde waarden. Alle relatievelden zijn hier beschikbaar.

 

In het volgende scherm (1) geef je de waarden aan die ingevuld moeten worden. Klik op 'Volgende' en geef aan welke waarde standaard ingevuld moet worden (2). Klik 'Opslaan' om je instellingen te verwerken.

In het voorbeeld hieronder zie je het veld 'deze relatie kan inloggen' dat automatisch wordt aangevinkt bij het invullen van het profielformulier.

Velden opnemen bij Formuliervelden

Velden die je via 'Voorgedefinieerde waarden instellen' een waarde geeft, hoef je niet bij de formuliervelden op te nemen. Wil je dit toch? Denk er dan aan dat je het Gedrag van het veld instelt als 'Alleen bekijken' om te voorkomen dat je de indruk wekt dat de eindgebruiker een keuze heeft.

Vorige Artikel Profiel- of registratieformulier inrichten
Volgende Artikel Registraties of profielwijzigingen goedkeuren
Hulp nodig van Support of een Consultant? Neem contact op