Helpcenter

Relatie-exports van Personen en organisaties combineren met behulp van Excel of Google Sheets

Gewijzigd op

Dit artikel beschrijft een workaround voor onderstaand scenario. Voor deze workaround maak je gebruik van een spreadsheet applicatie zoals Microsoft Excel of Google Sheets.

Scenario: je wil data wil exporteren die zowel afkomstig is van personen als van de met een functie gekoppelde relatie voor wie de persoon een functie uitoefent. Bijvoorbeeld: personen die een functie Medewerker hebben bij een organisatie. In de export wil je zowel persoonsgegevens als adresgegevens van de organisatie.

Lees eerst het volgende artikel. Het is goed mogelijk dat wat jij wilt direct binnen Procurios ingericht kan worden: Data exporteren van personen gecombineerd met de organisatie waar zij functionaris zijn. Hoe doe je dat?

Exporteer de persoonsgegevens

Op basis van een zoekopdracht of selectie exporteer je de gewenste persoonsgegevens. Zorg ervoor dat het veld Relatie ID is opgenomen in de export. Op basis van dit veld zullen we de data in een latere fase aan elkaar koppelen.

Exporteer de functiekoppeling met adresgegevens

Ga naar Functies in Relations. Optioneel filter je de lijst om het aantal resultaten te beperken. Bijvoorbeeld op een specifieke functie en of een functie actief is op dit moment. Vervolgens klik je op het export icoontje rechtsboven.

 

Vervolgens selecteer je de gewenste kolommen. In dit voorbeeld willen we de adresinformatie van de organisatie waarvoor de persoon een functie uitoefent. Daarvoor selecteer je volgende kolommen:

Data samenvoegen

Importeer beide CSV bestanden in een spreadsheet op een verschillende sheet (tab). Let er op dat je de juiste encoding (UTF-8) selecteert (indien je spreadsheet programma hier om vraagt).

Sheet Persoonsgegevens

De data op onze sheet met persoonsgegevens heeft deze structuur:

Sheet Functiekoppelingen

De data op onze sheet met functiekoppelingen heeft deze structuur:

Kolom toevoegen

Op de sheet functiekoppelingen voeg je een kolom toe per veld waarvan je de gegevens wil overnemen uit de sheet met persoonsgegevens. In dit voorbeeld wil ik de Interesse van de persoon toevoegen.

Hiervoor gebruik je de functie VLOOKUP of VERT.ZOEKEN in het Nederlands. Dit geeft volgende formule in cel J2: =VLOOKUP(A2;Persoonsgegevens!A:C;3;0)

  • We gebruiken het relatie ID (ID (wie)) om gegevens op te halen (A2)
  • We gaan zoeken in de gegevens op de tab Persoonsgegevens in de kolommen A:C (Persoonsgegevens!A:C)
  • We halen de gegevens op uit de derde kolom (3)

Als je de formule doortrekt naar onder, dan krijg je dit resultaat:

Vorige Artikel Relaties importeren
Volgende Artikel Relaties exporteren
Hulp nodig van Support of een Consultant? Neem contact op