Helpcenter

Een persoon aan een organisatie koppelen via een formulier

Gewijzigd op

In dit artikel lees je hoe je via een profiel- of registratieformulier een persoon kan koppelen aan een organisatie.

Waarom personen koppelen aan een organisatie?

In het Procurios Platform is het mogelijk om tijdens het invullen van een profiel- of registratieformulier een persoon te koppelen aan een organisatie. Dat is handig in bijvoorbeeld de volgende gevallen:

- als een deelnemer zich inschrijft voor een congres en de werkgever betaalt. De  factuur kan dan direct naar de organisatie gestuurd worden, in plaats van naar de persoon die deelneemt.

- als medewerkers van organisaties met een speciaal keurmerk korting krijgen op het lidmaatschap. Tijdens het aanmelden is het van belang dat de persoon diens organisatie opgeeft, zodat er gecheckt kan worden of deze organisatie een keurmerk heeft.

Een profiel- of registratieformulier inrichten

Om gebruik te maken van de koppeling van personen aan organisatie, dient een SuperUser (of een consultant van Procurios) eerst de instellingen van Organisatie & Personen in te stellen, zodat je deze functionaliteiten kunt gebruiken.

Lees meer over  Organisatie & Personen: een persoon koppelen aan een organisatie

Ga naar CRM -> Profiel & Registratie en kies of je een profiel- of registratieformulier in wilt richten. Richt dit formulier in zoals je normaal ook zou doen. Lees meer over Profiel- of registratieformulier inrichten.

Om de koppeling tussen personen en organisatie mogelijk te maken, kun je de volgende velden toevoegen die rechts onder het kopje 'Profiel select organisation plugin' staan:

1. 'Geen organisatie' is een vink veld, waarmee een persoon aan kan geven dat deze niet onderdeel is van een organisatie.

2. 'Maak altijd een nieuwe organisatie (organisatiesnaam-veld is dan verplicht)' is een veld  wat de persoon die het formulier invult, verplicht om de organisatie toe te voegen aan het CRM op het moment dat deze nog niet bestaat.

3. 'Organisatie' is een zoekveld, waarin de persoon in (een deel van) je CRM kan zoeken naar diens organisatie.

4. 'Organisatie niet gevonden' is een vinkje dat de persoon aan kan vinken als diens organisatie nog niet in het CRM bestaat. In combinatie met veld (2), kan deze persoon het veld toevoegen.

5. De andere velden kun je toevoegen om informatie te vragen over de organisatie als deze nog niet in je CRM bestaat. Deze informatie wordt toegevoegd op de relatiekaart van de organisatie. Deze relatiekaart wordt gemaakt nadat het formulier is opgestuurd.

 

Een voorbeeld van het gebruik van deze velden in een formulier op de website ziet er zo uit:

Op het moment dat 'Organisatie niet gevonden' wordt aangevinkt, verschijnen er extra velden die ingevuld dienen te worden.

Worden de personen die je formulier invullen niet (juist) gekoppeld aan je organisatie? Bekijk dan of je de instellingen voor Organisatie & Personen wel goed geconfigureerd hebt.  Lees meer over de instellingen voor Organisatievelden opnemen in het profiel- of registratieformulier van een persoon

Kom je er niet uit? Maak dan een afspraak met een van onze consultants om je te helpen bij de inrichting.

Vorige Artikel Registraties of profielwijzigingen goedkeuren
Volgende Artikel Kan ik het goedkeuren van registraties uitbesteden?
Hulp nodig van Support of een Consultant? Neem contact op