Helpcenter

Relaties exporteren

Gewijzigd op

Het is mogelijk om relatiedata te exporteren. Dit kan vanuit een Relatielijst of vanuit een Selectie.

  • Boven een Relatielijst vind je een actie-knop 'Exporteren naar CSV-bestand'
    • Als je binnen een Relatielijst een zoekfilter hebt ingericht, dan exporteer je alleen de relaties die op dat moment binnen de lijst gefilterd worden.
  • Binnen een Selectie kies je de actie 'Download CSV-export van alle relaties in deze selectie'

In het venster dat je vervolgens ziet selecteer je de kolommen die je wilt exporteren. De linkerkolom toont alle mogelijke velden. De rechterkolom toont de velden die geëxporteerd zullen worden. Gebruik de pijltjes om velden van de linker naar de rechterkolom te verplaatsen en om de volgorde van de export-kolommen vast te stellen.

Rechten voor data-export

Het exporteren van relatiedata is alleen mogelijk als je hiervoor de nodige rechten hebt. Middels de Weergave in CRM worden rechten op veld-niveau toegekend. Dit kan een Superuser inregelen. Zie hierover het artikel Getting Started met Weergaven en Relatieformulieren

Als je een export maakt vanuit een Selectie, dan is de oorsprong van de Selectie bepalend voor welke velden je al dan niet kunt exporteren. Als de selectie is gemaakt vanuit een Relatielijst, dan bepaald de Weergave waar die Relatielijst zich in bevindt welke velden jij als gebruiker mag exporteren.

Is de Selectie op een andere manier aangemaakt, dan kunnen de export-mogelijkheden beperkter zijn, omdat de Selectie dan niet 'weet' welke rechten jij als gebruiker hebt. Wil je hier invloed op hebben, maak dan een nieuwe Selectie die is gebaseerd op een Relatielijst.

Als je in de Selectie op het tabblad Structuur klikt zie je daaronder hoe het filter achter de Selectie is opgebouwd. Waaronder de eventuele Weergave (Relatieview) als die het uitgangspunt voor de Selectie is.

Export-configuratie bewaren

Wil je een eerder opgeslagen export-configuratie opnieuw gebruiken. Selecteer dan de optie 'Sla deze export configuratie op'.

Je hebt dan vervolgens de mogelijkheid om een bestaande configuratie te updaten of een nieuwe configuratie op te slaan.

En je kunt de configuratie voor persoonlijk of publiek gebruik opslaan. (Publiek betekent: andere backend -gebruikers die ook rechten hebben om exports te mogen maken)

Vorige Artikel Relatie-exports van Personen en organisaties combineren met behulp van Excel of Google Sheets
Volgende Artikel Data exporteren van personen gecombineerd met de organisatie waar zij functionaris zijn. Hoe doe je dat?
Hulp nodig van Support of een Consultant? Neem contact op