Helpcenter

Aanvullen adressen (o.b.v. postcode tabel)

Gewijzigd op

Procurios gebruikt de postcode tabel van het kadaster. Deze tabel is via de interface van het kadaster hier terug te vinden: https://bagviewer.kadaster.nl/. Procurios krijgt van het kadaster iedere maand een update aangeleverd. Vervolgens wordt deze door Procurios ingelezen.

Op basis van de postcode + huisnummer wordt de straat en plaats opgezocht. Wanneer de postcode i.c.m. huisnummer geen resultaat oplevert, blijven de straat en plaats leeg. Elk adresveld heeft ook een veld voor Gemeente en Provincie. Deze worden ook op basis van het adres gevuld. De updates van Gemeenten (herindelingen) worden jaarlijks ingelezen.

De postcode tabel vult adressen aan die een fysieke locaties zijn. Er worden dus geen postbus adressen aangevuld.

https://bagviewer.kadaster.nl/

Het gebruik van de postcode tabel van het kadaster dient vooral om typefouten te voorkomen. Er wordt niet gecontroleerd/gevalideerd of een opgegeven adres daadwerkelijk bestaat.

Veel gestelde vragen

  • Mijn adres wordt niet aangevuld wanneer ik het postcode/huisnummer invul?
    Controleer of je het adres met het postcode/huisnummer wel bij het kadaster (https://bagviewer.kadaster.nl/) kunt vinden. Kun je het adres wel bij het kadaster vinden en wordt het niet aangevuld door het CRM? Neem dan contact op met het Procurios Serviceteam. Wanneer je het adres niet in het kadaster kan vinden en denk je dat het adres wel juist is, dan kan je dit bij het kadaster melden.
Vorige Artikel Aanhef / Relatienaam syntax
Volgende Artikel Primair e-mailadres instellen
Hulp nodig van Support of een Consultant? Neem contact op