Helpcenter

Wat zijn productvarianten?

Gewijzigd op

Het komt regelmatig voor dat er in een webshop producten worden verkocht die slechts op één of een klein aantal aspecten verschillen. Neem bijvoorbeeld een wandkast die beschikbaar is drie verschillende hoogtes, of een gouden ring die beschikbaar is in vijf verschillende maten. In de context van de webshop hangen we die verschillen op aan een zogenaamde productvariant.

In het beheer van je webshop kan je bij een product kiezen om er een variant voor aan te maken. Zo'n productvariant komt in je webshop niet tot uiting als los product. Het wordt gekozen zodra de gebruiker het hoofdproduct toevoegt aan zijn winkelwagen. Het hoofdproduct is het product waar de variant op gebaseerd is.

Een productvariant neemt de waardes van de velden van het hoofdproduct over. Tenzij je één of meer van de waardes overschrijft. Dit doe je tijdens het aanmaken van de variant. Als een waarde overerft van het hoofdproduct en je past deze waarde aan bij het hoofdproduct, dan wordt de waarde bij de productvariant ook automatisch aangepast.

Het beheer van een productvariant ziet er als volgt uit:

De voorzijde van de webshop (de front-end) waar de gebruiker de producten met varianten bestelt, ziet er als volgt uit. Uiteraard kan de uiting van productvarianten op de front-end binnen bepaalde grenzen aangepast worden aan het design van je eigen website. 

Vorige Artikel Volgorde van producten bepalen
Volgende Artikel Producten (in bulk) importeren
Hulp nodig van Support of een Consultant? Neem contact op