Helpcenter

De vindbaarheid van je webshop en producten vergroten

Gewijzigd op

Jij hebt prachtige producten te koop in je webshop, maar dan moeten je potentiële klanten ze wel weten te vinden! Met behulp van meta-omschrijvingen en SEO-titels vergroot je de vindbaarheid van je producten.

SEO Titel en metabeschrijving voor webshopcategorieën instellen

Je webshop is vaak ingedeeld in verschillende categorieën met producten. Voor ieder van deze categorie kun je een reeks instellingen toevoegen, waaronder de SEO Titel en metabeschrijving.

Zo doe je dat:

  1. Ga naar het tabblad 'Categorieën en producten' binnen je webshop.
  2. Selecteer de categorie waarvan je de vindbaarheid wilt vergroten
  3. Klik met je rechtermuisknop op de categorie en selecteer Categorie wijzigen

 Hierna opent er een pop-up  met verschillende invoervelden. Je vindt hier onder meer de Metabeschrijving en Titel in de browser (ook wel SEO Titel).

  • Vul bij Metabeschrijving een korte maar krachtige omschrijving in van wat voor soorten producten er in de categorie te vinden zijn. Verwerk hierin de zoekwoorden die klanten eventueel zullen gebruiken.
  • Vul bij Titel in de browser een titel in die de aandacht zal trekken in de zoekresultaten. Verwerk ook hierin de zoekwoorden die klanten eventueel zullen gebruiken.

Metabeschrijving voor producten

Naast de SEO-vriendelijke omschrijvingen van de productcategorieën zelf, kun je ook voor de producten een behulpzame metabeschrijving toevoegen. Deze tekst hoef je niet per product te schrijven, maar kan worden opgebouwd met behulp van een reeks veldcodes die ervoor zorgen dat het product goed uit de verf komt in de zoekresultaten.

De manier waarop je de metabeschrijving opbouwt stel je in op het hoofdniveau van de webshop, maar kun je ook per productcategorie laten afwijken. Dit template stel je in via het tabblad Metabeschrijving in het veld Metabeschrijving Template. Onder dit veld vind je alle beschikbare veldcodes. Deze veldcodes zijn gebaseerd op de velden die je op het productformulier hebt geplaatst, waardoor de omschrijving helemaal naar wens is aan te passen.

Vorige Artikel Webshop zoekfunctie instellen
Volgende Artikel Melding 'bestelling met betalingsverplichting' activeren
Hulp nodig van Support of een Consultant? Neem contact op