Helpcenter

Redenen van opzegging aanpassen

Gewijzigd op

Natuurlijk heb je het liefst dat donateurs en verenigingsleden zo lang mogelijk betrokken blijven bij je organisatie. Toch valt het niet te voorkomen dat je soms een toezegging voor een donatie moet beƫindigen of een abonnement moet opzeggen.

Soms is de opzegging een gevolg van een van je Acties. Wanneer dat gebeurt is het prettig om te kunnen achterhalen wat de reden van opzegging is. Is je verenigingslid ontevreden naar aanleiding van een wijziging in de statuten? Of werd jouw donateur 'gewoon' herinnerd aan de structurele gift toen er een direct mail op de deurmat viel? Bij het verwerken van opzeggingen in het platform van Procurios kun je deze opzegredenen vastleggen. De opties die hierbij geselecteerd kunnen worden, beheer je via Engagement. In dit artikel vertellen we hoe je dat kunt doen.

Nieuwe reden van opzegging toevoegen

Ga naar Engagement > Instellingen en klik op 'Voeg reden van opzegging toe'.

Voer vervolgens een titel in en klik op 'Opslaan'.

Reden van opzegging aanpassen of deactiveren

Is een reden van opzegging niet relevant voor jouw organisatie? Dan kun je de reden van opzegging op 'inactief' zetten of de titel aanpassen.

Ga hiervoor weer naar Engagement > Instellingen en klik op het wijzig symbool (het potloodje) achter de reden die je wilt wijzigen.

Pas de titel aan of zet het vinkje uit dat bij 'Actief' staat. Klik daarna op 'Opslaan' om de wijziging definitief te maken.

Vanaf nu kun je de gewijzigde redenen van opzegging selecteren bij het verwerken van opzeggingen van abonnementen en donaties.

Vorige Artikel Actie koppelen aan een formulier
Volgende Artikel Hoe zit het met Procurios en de GDPR / AVG?
Hulp nodig van Support of een Consultant? Neem contact op