Helpcenter

Actie koppelen vanuit registratieformulier

Aangepast

In dit artikel lees je hoe je een actie kunt koppelen aan een registratie vanuit de website. Op deze manier kun je zien welke actie er voor heeft gezorgd dat een Relatie zich heeft geregistreerd.

Een nieuwe Relatie kan zich aanmelden via een registratieformulier op de website. Als dit registratieformulier gekoppeld is aan een actie, kun je bij het veld "Binnengekomen via actie" op de relatiekaart zien welke actie heeft geleid tot het registeren van de relatie. Je kunt op dit veld filteren. Dit kan je inzicht geven in welke actie succesvol is voor het registreren van nieuwe Relaties.

Hoe koppel je een Actie vanuit een registratieformulier?

  • Richt een registratieformulier in.
  • Maak een Actie.
  • Maak een pagina waar je het registratieformulier aan wilt koppelen.
  • Voeg een nieuw artikel toe aan de pagina en kies bij artikelsoort 'Registratieformulier'.
  • Kies nu het registratieformulier dat je bij stap 1 hebt gemaakt. Onder 'Engagement' kun je een Actie selecteren. Je kunt ook Actiecode meegeven in de url van het registratieformulier, bijvoorbeeld: "https://domeinnaam.nl/alias/actieId=Actiecode". Als er geen Actiecode in de URL staat, dan wordt de Actie gebruikt die je hier selecteert. De Actie wordt op het veld 'binnengekomen via Actie' op de relatiekaart vastgelegd.'
  • Klik op 'Volgende' en vul de velden van je artikel verder in.

Op dezelfde manier kun je een Actie vanuit een donatieformulier een donatie koppelen aan een actie. Hiervoor gebruik je dan het artikeltype 'donatieformulier' in plaats van 'registratieformulier'.

Lees meer over Online donatieformulier maken.

Hoe maak je een URL met actiecode?

De URL die je gebruikt om een Actie aan te koppelen, is als volgt opgebouwd:
https://domeinnaam.nl/alias/actieId=Actiecode

Hiervoor zijn drie dingen van belang:

- je domeinnaam
- de alias van de pagina met het registratieformulier
- de actiecode

Welk domein gebruik je?

Via CMS > Website > Manage > Sites&Domains kun je zien welke domeinen beschikbaar zijn in je implementatie.

De URL van je domein is afhankelijk van welke naam je organisatie heeft  geregistreerd om te gebruiken. Een domein van Procurios is bijvoorbeeld https://www.procurios.eu

Wat is de alias van de pagina met het registratieformulier?

De alias geeft de URL aan voor een individuele pagina. Bij het aanmaken van een nieuwe pagina wordt er automatisch een alias aangemaakt. Indien gewenst, kun je ook handmatig een alias toevoegen.

Om de alias te vinden van de pagina waar je registratieformulier op staat, doe je het volgende:

1. Open in CMS de pagina waar je registratieformulier staat. In het voorbeeld hieronder is dat 'Aanmelden voor de nieuwsbrief'
2. Klik linksboven op 'Bewerken'
3. Scroll naar beneden naar het kopje 'Alias'. Hier zie je de alias(sen) die actief zijn. Actieve aliassen herken je aan het blauwe vinkje voor de alias. In het voorbeeld hieronder is de alias 'aanmelden-voor-de-nieuwsbrief'.

Waar vind je de Actiecode?

De Actiecode vind je als je naar Engagement > Acties gaat. De Actiecode is de eerste kolom en wordt weergegeven met een cijfer.

In onderstaand voorbeeld is de Actiecode voor de Actie 'Lidmaatschap registratie' 3.

Vorige Artikel Acties: handelingen en gevolgen
Volgende Artikel E-mailbounces
Hulp nodig van Support of een Consultant? Neem contact op