Helpcenter

Een-op-een contact binnen een community

Gewijzigd op

Een community is in eerste instantie bedoeld voor groepscommunicatie: berichten en reacties die door de hele community worden gelezen. Maar soms is binnen die community ook behoefte om even 1-op-1 met elkaar (verder) te praten. Dat is mogelijk met de optie die we noemen `Eén-op-één contact`.

Hiermee kunnen deelnemers berichten naar elkaar sturen met eventueel bijlagen en/of afbeeldingen, zoals men bij 'gewone' community-berichten en reacties ook kan.

Een SuperUser of Community Manager stelt in de instellingen van een Community in of één-op-één contact mogelijk is. 

  • Voeg in het CMS een pagina toe met daarop het artikel 'Community gesprekken'.
  • Open de betreffende community > Instellingen > Algemeen > Toegang

De functionaliteit kan daar zo nodig ook beperkt worden tot de relaties in een relatielijst.

Lopende gesprekken

Via het Community-menu kan de deelnemer naar naar zijn lopende gesprekken. Daar ziet hij een lijstje van zijn gesprekken met een preview van het laatste bericht van elk gesprek. Elk gesprek heeft hier een popup-menu om notificaties aan of uit te zetten, het gesprek te archiveren, of het gesprek (en de andere deelnemer) te blokkeren.

Een deelnemer kan op de profielpagina van een andere deelnemer een gesprek starten. Als de deelnemer is geblokkeerd, kun hij deze hier deblokkeren. 

Standaard staan (e-mail-)notificaties voor berichten van deze gesprekken aan en ontvangt men van elk bericht een notificatie per mail, tenzij:

  • de deelnemer notificaties voor een gesprek expliciet uit heeft gezet
  • de beheerder deze notificaties voor de hele community uit heeft gezet

Gesprekken archiveren

Het archiveren van een gesprek betekent dat het volledige gesprek uit je gesprekkenlijst verwijdert. Het gesprek zelf is nog niet definitief weg en de andere deelnemer kan het gesprek nog steeds zien. Het gesprek wordt weer zichtbaar als een van beide deelnemers het gesprek weer start. Dat doet men via de profielpagina van de andere deelnemer.

Als beide deelnemers een gesprek hebben gearchiveerd, dan wordt (de historie van) het gesprek een jaar na het laatste bericht volledig verwijderd uit de database en is dan niet meer terug te vinden. 

Deelnemers blokkeren

Als iemand een gesprek (en dus ook de andere deelnemer) blokkeert, dan ziet hij het gesprek niet meer in zijn lijst. De geblokkeerde deelnemer ziet het gesprek dan ook niet meer in de lijst en kan ook geen berichten meer sturen. Degene die heeft geblokkeerd, is de enige die de blokkering kan opheffen via de profielpagina van de andere deelnemer.

Vorige Artikel Mogelijkheden in berichten
Volgende Artikel Procurios App instellen
Hulp nodig van Support of een Consultant? Neem contact op