Helpcenter

Factuur via Peppol versturen

Gewijzigd op

Peppol (Pan-European Public Procurement OnLine) is een internationaal project met als doel het standaardiseren van grensoverschrijdend elektronisch berichtenverkeer binnen de Europese Unie. Dit is handig en soms noodzakelijk voor facturatie aan nationale én internationale relaties? Het Peppol-netwerk is de veilige manier voor het uitwisselen van o.a. verkoop- en inkoopfacturen.

Dit artikel vertelt je hoe je een debiteur instelt voor het ontvangen van een digitale factuur via Peppol.

Voordat je een factuur via Peppol kunt versturen moet er mogelijk een aanvullende module op je platform worden geïnstalleerd (Nieuwe klanten vanaf medio 2021 hebben deze module standaard). Vraag hierom bij je consultant.

Na het installeren van de module moeten er enkele zaken ingesteld worden. Als de consultant toch bezig is, kan hij dit ook direct voor je doen.

Debiteurinstellingen

Als de koppeling correct is opgezet kun je nu op debiteur-niveau instellen dat facturen via het Peppol-netwerk verstuurd moeten worden. Bij alle debiteuren waarbij je dit niet instelt blijven de opties voor verzenden per e-mail en/of post actief.


 • Open de Debiteur waarvoor de facturatie via Peppol moet gaan lopen
 • Open Debiteurinstellingen
 • Vul in: 
  • UBL company ID schema: Kies het type nummer waarmee de Debiteur zich op Peppol identificeert.
  • Vul daaronder het bijhorende nummer van de Debiteur in
  • Verstuur invoice via: Peppol Netwerk
  • UBL endpoint ID: 
   • NL: Het ingestelde UBL Company ID
   • BE: Gebruik het ingestelde CRM veld "BTW nummer" als endpoint id

Facturen versturen

Facturen met de status 'te versturen' verschijnen als vanouds binnen Finance onder het tabblad 'Te versturen facturen'. Voor factureren van debiteuren die per Peppol verstuurd moeten worden wordt hier nu de knop 'Verstuur x facturen via Peppol'. Deze knop doet wat ie zegt en de status van de factuur wordt daarna op Open gezet.

Binnen het account van IxorDocs worden de facturen geüpload, gevalideerd en verder verwerkt richting Peppol. Foutmeldingen vanuit IxorDocs worden direct zichtbaar in Procurios, maar zijn nog niet altijd vanzelfsprekend.

Vorige Artikel Wat kan ik doen als ik een dubbele betaling heb ontvangen?
Volgende Artikel Wijzigen IBAN bij gespreid betalen abonnement
Hulp nodig van Support of een Consultant? Neem contact op