Helpcenter

Wanneer wordt de incasso voor een donatie uitgevoerd?

Gewijzigd op

De dag waarop een incasso wordt uitgevoegd kan je op verschillende plekken in het Procurios Platform instellen. In dit artikel lees je hoe het moment van incasseren n.a.v. een Toezegging tot stand komt.

De standaard incasso-dag instellen

De standaard incasso-dag leg je vast bij de vast bij de Incassant.

Bij het kiezen van van een standaard incasso-dag kun je dag 1 t/m 28 kiezen. De dagen 29 t/m 31 komen niet iedere maand voor en geven problemen met de incasso. Wij adviseren om de 26e of 27e dag te kiezen, omdat de meeste mensen dan net hun loon hebben gekregen. Je hebt op die dagen de meeste kans op succesvolle incasso's.

Incassant bekijken

Deze standaard incasso-dag wordt ingevuld bij alle nieuwe toezeggingen, ook als ze via een registratieformulier van je website komen.

Een uitzondering maken op de standaard dag

Per Toezegging kun je - indien gewenst - de incasso dag van de maand aanpassen. Bij het koppelen van de automatische incasso afspraak aan je Toezegging, verschijnt er een extra veld waarop je de dag kunt kiezen. Dit blijft in het vervolg de incassodag voor deze Toezegging.

Incasso batch maken

Bij het maken van een incasso-batch worden alle incasso-opdrachten aangemaakt tot en met de aangegeven instructiedatum. Elke incasso-opdracht bevat de incassodatum van de specifieke Toezegging. Vaak is dat voor alle Toezeggingen gelijk, maar in theorie hoeft dat niet zo te zijn. Dat hangt af van hoe je daar zelf mee om gaat.

Filter incasso-batch

Na ontvangst van de incasso-batch zal de bank de incasso-opdrachten verwerken en de incasso uitvoeren op de incasso-datum die in iedere opdracht staat.

Voorbeeld
Er wordt een nieuwe Toezegging opgevoerd met een startdatum van 29 augustus.

De eerste incasso-datum is overgenomen van de instelling bij de Incassant: 1 september.

Enkele dagen voor 1 september maakt een financieel medewerker een incassobatch. Hierin zitten alle incasso-opdrachten voor Toezeggingen met een incasso-datum tot en met de instructiedatum 30 september. Voor de nieuwe Toezegging is dan ook een incasso-opdracht aangemaakt en deze zal worden geïncasseerd op 1 september. 

Vorige Artikel Incassanten toevoegen en beheren
Volgende Artikel Mislukte incasso-opdrachten / storneringen
Hulp nodig van Support of een Consultant? Neem contact op