Helpcenter

Publiek van je Community vaststellen

Gewijzigd op

Om een nieuwe community op te starten moet je bepalen wie toegang krijgt tot je community. Je kunt kiezen om een  community openbaar te maken of deze af te schermen voor een specifieke doelroep. In dit artikel lees je wat de verschillen zijn en hoe je dit inricht.

Dit artikel is gericht op de inrichting van een Community. Dezelfde inrichting en mogelijkheden gelden in dit geval ook voor Kanalen.

Openbare community

Toelichting

Als je een openbare community inricht, kun je niet-deelnemers (niet-ingelogde gebruiker) kennis laten maken met de inhoud van je community.

Wanneer een gebruiker voor het eerst in aanraking komt met je community wordt deze begeleid naar een landingspagina. Daarin kun je iets vertellen over de community en de gebruiker desgewenst 'verleiden' om geregistreerde gebruiker te worden.

Openbare kanalen worden wel aan niet-deelnemers getoond, maar in een gelimiteerde weergave: Men kan kanaalomschrijvingen en regels lezen. Ook kan men de berichtenlijst zien, maar dan wel zonder auteur, likes en reacties. Ook kan men slechts beperkte inhoud van de berichten lezen. Op deze manier kan men openbare kanalen verkennen. Het aanmaken van berichten en zoeken in een community resulteert in een dialoog-venster dat de gebruiker opnieuw stimuleert om in te loggen of te registreren.

Om privacy van community-deelnemers te waarborgen kunnen niet-ingelogde gebruikers geen profielen van deelnemers bekijken.

Inrichten

Ga naar Community en open de desbetreffende community. Klik op het tandwiel (1) om de instellingen te openen. Onder het kopje 'Algemeen' beperk je de toegang tot de groep 'guest' (2). Daarmee zijn bovenstaande instellingen een keer geregeld.

Binnen CMS zul je nog pagina's (denk aan een introductie-pagina en een verwijzing naar de log-in pagina) moeten inrichten die voor guests of juist voor ingelogde gebruikers zichtbaar zijn.

Lees meer over Toegangsbeperking instellen op Pagina

Besloten Community

Is jouw community een besloten omgeving, dan zul je een doelgroep moeten samenstellen binnen CRM. Dit doe je d.m.v. een Relatielijst. Deze Relatielijst bevat alle relaties die toegang moeten hebben tot de community.

Je kunt bijvoorbeeld alle relaties die deelnemer mogen zijn van je Community vastleggen met een vrij veld met een 'vink-veld' voor 'Community gebruiker'. Vervolgens maak je een Relatielijst met de relaties die dit vink-veld aangevinkt heb.

Beperk vervolgens in de algemene instellingen van de Community de toegang tot deze Relatielijst.

Ga naar Community en open de desbetreffende community. Klik op het tandwiel (1) om de instellingen te openen. Onder het kopje 'Algemeen' beperk je de toegang tot de Relatielijst die je hebt gemaakt (2).

Vorige Artikel Getting started met Communities
Volgende Artikel Community aanmaken & publiceren
Hulp nodig van Support of een Consultant? Neem contact op