Helpcenter

Community aanmaken & publiceren

Gewijzigd op

Een community aanmaken

Nu je beschikt over je community doelgroep, in de vorm van een relatielijst, kun je de community gaan aanmaken in de community module.

Bij het aanmaken beperk je de community tot jouw doelgroep, door de aangemaakte relatielijst te koppelen. Na het opslaan wordt er automatisch ook een eerste kanaal aangemaakt.

Jouw community publiceren

Nu de basis staat, is het tijd om de community te publiceren op een website. Om de community correct te laten functioneren, dienen er 3 pagina’s en artikelen te worden geplaatst binnen het CMS. Het is fijn wanneer je beschikt over een variant die de volledige breedte gebruikt.

  1. Community
  2. Community-bericht (verborgen vh menu)
  3. Community-profiel (verborgen vh menu)

Op de 3 pagina’s kun je vervolgens de 3 bijbehorende dynamische artikelen aanmaken en is je community te benaderen op de website.

Geen toegang tot de community

Als je geen toegang hebt tot de community krijg je een tekst te zien. Deze tekst wordt beheert in de instellingen van de community. De mogelijkheden om deze tekst op te maken is beperkt. Het is ook mogelijk om ervoor te kiezen dat gebruikers zonder toegang door te sturen naar een andere pagina. Op deze betreffende pagina kun je dan een netjes opgemaakte pagina neerzetten met tekst en uitleg.

Dit kan je instellen via instellingen community en achtereenvolgens te klikken op algemeen / toegang. Daar vind je de mogelijkheid om een keuze te maken bij de optie 'Bezoekers die niet ingelogd zijn'. Ook kan je hier de tekst invoeren welke bezoekers te zien krijgen.

Vorige Artikel Publiek van je Community vaststellen
Volgende Artikel E-mailnotificaties voor kanalen instellen
Hulp nodig van Support of een Consultant? Neem contact op