Helpcenter

De library ordenen en nieuwe afbeeldingen toevoegen

Gewijzigd op

Dit artikel is onderdeel van de User Academy. 

  • Doelgroep training: Superuser 
  • Om deze opdracht uit te voeren heb je een persoonlijke trainingsomgeving nodig. Vraag deze aan als je die nog niet hebt.

Opdracht

Met deze opdracht leer je hoe je afbeeldingen toevoegt en ordent in Library

De User Academy zorgt voor een beter leven voor de leeuwen in de dierentuinen over de hele wereld. Betere hokken, beter voer en meer mogelijkheden om de populatie op peil te houden. Op de huidige website staan echter alleen afbeeldingen van leeuwen in vrijheid. De nieuwe websitebeheerder wil graag ook afbeeldingen van leeuwen in hokken, om zo een representatiever beeld te geven van de huidige situatie. Kun  jij deze afbeeldingen zoeken?

Opdracht:

  • Voeg nieuwe afbeeldingen toe aan de Library van leeuwen in hokken
  • Orden de afbeeldingen in de Library

Uitvoering

Log in op je trainingsomgeving

  • Open in je browser je persoonlijke trainingsomgeving
  • Log in met je account-gegevens.

Orden de huidige afbeeldingen

  1. Ga via het hoofdmenu naar Library
  2. Ga naar de workspace 'Bibliotheek'. Klik op het driehoekje om een andere Workspace te kiezen als je nog niet in 'Bibliotheek' zit.
  3. Klik op de categorie 'Demo afbeeldingen'
  4. Pas eventueel de weergave van de afbeeldingen aan van lijst naar tegels als je dat prettiger vindt

In de map 'Demo afbeeldingen' staan een aantal afbeeldingen met een onduidelijke naam. Wil jij deze namen duidelijker maken?

1. Klik met je rechtermuis op een afbeelding (bijvoorbeeld 'unnamed') en klik op Bewerken.
2. Er verschijnt een nieuw scherm waarin je de naam van de afbeelding kunt bewerken. Kies een duidelijkere naam die beschrijft wat je op de foto ziet, zoals 'lion in gras'. Pas andere foto's met een onduidelijke naam ook aan.

1. Geef op deze manier ook de Categorie 'Demo afbeeldingen' een nieuwe, duidelijkere naam, bijvoorbeeld: 'afbeeldingen leeuwen website'

Voeg nieuwe afbeeldingen toe

1. Zoek nu zelf een afbeelding van een leeuw in een kooi, bijvoorbeeld via Pixabay (een website met rechtenvrije foto's)
2. Klik op 'Documenten toevoegen' om deze afbeeldingen te uploaden. Kies de afbeelding van je computer en klik op 'Upload'

1. Je komt dan in onderstaand scherm terecht. Geef bij Titel de afbeelding een duidelijke naam
2. Kies een focuspunt. Vanuit het focus punt wordt een afbeelding bijgesneden (gecropped) indien nodig, dus zet het focus punt op het meest belangrijke deel van de afbeelding, bijvoorbeeld het hoofd van de leeuw.
3. Klik vervolgens op 'Opslaan'

Het resultaat

Een opgeruimde library met nieuwe afbeeldingen

Bekijk nu het resultaat van je inspanningen: de categorie heeft een duidelijkere naam, net als de afbeeldingen die er al stonden. Ook heb je nieuwe afbeeldingen toegevoegd.

Goed bezig! De Library ziet er weer helemaal netjes uit en jij weet nu hoe je deze zo kan houden. Ook heb je geleerd hoe je nieuwe afbeeldingen toe kan voegen.

Vorige Artikel Kennismaken met Library
Volgende Artikel Een toeslag instellen bij een lidmaatschap
Hulp nodig van Support of een Consultant? Neem contact op