Helpcenter

Kennismaken met Profiel & Registratie

Gewijzigd op

Dit artikel is onderdeel van de User Academy.

  • Doelgroep training: Superuser
  • Om deze opdracht uit te voeren heb je een persoonlijke trainingsomgeving nodig.
    Vraag deze aan als je deze nog niet hebt.

In deze module ga je aan het slag met het onderdeel Profiel & Registratie uit het Product CRM. In deze les ga je kennismaken en leer je wat het verschil is tussen een profiel- en registratieformulier. Vervolgens kun je in de volgende lessen aan de slag met opdrachten.

Wat is Profiel & Registratie?

Profiel & Registratie is het onderdeel van het product CRM waarmee je profielformulieren en registratieformulieren kunt maken. Deze formulieren kun je op je website zetten, waardoor bezoekers zich kunnen inschrijven voor je nieuwsbrief of een account kunnen aanmaken. Ook kun je deze formulieren via de API beschikbaar maken voor externe partijen.

De inhoud van de formulieren bepaal je zelf en hiervoor gebruik je velden uit je CRM.

Wat is een profielformulier?

Een profielformulier is een formulier waarmee je wijzigingen op de relatiekaart van een relatie kan uitvoeren. Deze Relatie moet dus al aanwezig zijn in het CRM.

Wat is een registratieformulier?

Een registratieformulier is een formulier waarmee je een nieuwe Relatie in het CRM aan kan maken. Alle gegevens die ingevuld worden, zullen op een nieuwe relatiekaart geplaatst worden, ook als de Relatie al aanwezig is in je CRM.

Bij het maken van een nieuw formulier is het belangrijk welk effect je wilt na het invullen van dat formulier. Wil je dat er een nieuwe Relatie in je CRM komt? Dan gebruik je een registratieformulier. Wil je een bestaande Relatie laten wijzigen? Dan kies je voor een profielformulier.

Het inrichten van beide formulieren gaat op dezelfde manier. Het verschil zit vooral in hoe de gegevens verwerkt worden in het CRM.

Hoe ziet Profiel & Registratie eruit?

  1. Ga via het hoofdmenu naar CRM
  2. Kies aan de linkerkant voor Profiel & Registratie
  3. Je komt dan in het volgende scherm terecht:

3. Onder het kopje 'Profielformulieren' kun je nieuwe profielformulieren aanmaken of bestaande formulieren aanpassen.

4. Onder het kopje 'Registratieformulieren' kun je nieuwe registratieformulieren aanmaken of bestaande formulieren aanpassen.

De andere onderdelen van Profiel & Registratie kun je ook even rustig op je gemak gebruiken, maar deze zul je voor nu nog niet nodig hebben.

Goed bezig! Je weet nu hoe Profiel & Registratie eruit ziet. Je kunt nu doorgaan met het uitvoeren van de opdrachten die bij deze module horen. We wensen je veel succes!

Vorige Artikel Een contactmoment toevoegen
Volgende Artikel Aanpassingen maken in een nieuwsbrief-registratieformulier
Hulp nodig van Support of een Consultant? Neem contact op