Helpcenter

Een registratieformulier op een pagina plaatsen

Gewijzigd op

Dit artikel is onderdeel van de User Academy. 

  • Doelgroep training: Superuser 
  • Om deze opdracht uit te voeren heb je een persoonlijke trainings-omgeving nodig. Vraag deze aan als je deze nog niet hebt.

Opdracht

Met deze opdracht leer je hoe je een registratieformulier op een nieuwe pagina kan plaatsen. Ook leer je hoe CRM -> Profiel & Registratie en CMS samenwerken.

Deze opdracht is een vervolg op 'Een registratieformulier voor vrijwilligers maken'. Als je deze opdracht nog niet gemaakt hebt, raden we je aan om dit als eerste te doen zodat je het hele proces begrijpt.

Een trouwe kern uit de achterban van User Academy is zo enthousiast over wat de academy doet, dat zij graag vrijwillig meehelpen om hier een nog groter succes van te maken. Er is een vrijwilligerscoördinator aangesteld om dit te regelen.

De nieuwe coördinator merkt dat nieuwe vrijwilligers aanmeldingen binnenkomen via appjes, mailtjes of mondeling. Dat kan beter! Hij vraagt daarom aan jou of jij het registratieproces kan verbeteren. Hiervoor is besloten om een online registratieformulier te gebruiken waarin een vast aantal gegevens worden uitgevraagd. Na het invullen, worden deze gegevens direct in CRM opgeslagen.

Het registratieformulier heb je in een eerdere opdracht gemaakt, maar nu moet dit formulier ook op de website geplaatst worden zodat het online ingevuld kan worden.

Opdracht:

- Plaats het registratieformulier op de website.

Hoe werken CMS en CRM samen?

In CRM -> Profiel & Registratie maak je profiel- of registratieformulieren. Hier bepaal je de inhoud van het formulier, namelijk welke velden op het formulier te zien zijn en stel je in welk gedrag het formulier heeft, bijvoordeel of er na het invullen een bevestigingsmail wordt gestuurd en wat de inhoud van die mail is.  

Om ervoor te zorgen dat het formulier ook ingevuld kan worden, moet het op een website getoond worden.  In het CMS bepaal je op welke pagina een formulier getoond wordt.

Als je iets wilt aanpassen van de inhoud van het gekozen formulier, doe je dat via Profiel & Registratie. Je kunt bijvoorbeeld nog extra velden toevoegen of de tekst van de bevestigingsmail aanpassen. In Profiel & Registratie kun je ook de registratie goed- of afkeuren.

Als je de locatie wilt veranderen van het formulier of een ander formulier wilt tonen, dan doe je dat via het CMS.

Uitvoering

Log in op je trainingsomgeving

  • Open in je browser je persoonlijke trainingsomgeving
  • Log in met je account-gegevens.

Maak een nieuwe pagina aan in het CMS

  1. Ga via het hoofdmenu naar CMS > Website
  2. Klik op de Categorie 'Over ons' (Wanneer je deze categorie niet ziet, heb je mogelijk niet de juiste website voor je. Klik rechtsboven op 'Andere website selecteren' en kies voor 'voorbeeldsite' useracademy-[jenaam].procurios.site
  3. Klik op 'Pagina toevoegen'.

1. Er verschijnt nu een nieuw scherm. Merk op dat de bovenliggende categorie 'Over ons' is. Dit betekent dat deze pagina in het hoofdmenu onder het kopje 'Over ons' zal vallen.

2. Vul een titel voor je pagina in, bijvoorbeeld 'Vrijwilliger worden?'

3. Klik op Opslaan.

Een artikel toevoegen met het registratieformulier

Nu je een pagina hebt gemaakt, kun je deze pagina vullen met tekst en het registratieformulier. Daarvoor moet je twee artikelen toevoegen aan je pagina.

1. Ga naar de pagina 'Vrijwilliger worden'. Je ziet dat deze actief is doordat de tekst in de zijbalk dik gedrukt is.
2. Klik rechts van 'Main content' op het groene plusje. Hiermee voeg je een nieuw artikel toe in de main content sectie op je pagina.

1. Je komt in een nieuw scherm terecht. Standaard wordt het 'standaard artikel' gekozen. Hiermee kun je tekst weergeven.
2. Typ een tekst over waarom iemand vrijwilliger zou willen worden bij de User Academy
3. Klik op 'Volgende'.

 

 

1. Vul een titel in voor je artikel.
2. Vink het hokje 'Toon een titel op de website' uit.
3. Klik op Opslaan.

1. Je ziet nu dat er onder 'Main content' een artikel 'Vrijwilliger worden' is toegevoegd.
2. Voeg nogmaals een artikel toe door op het groene plusje rechts van 'Main content' te drukken.

 

1. Zoek linksboven in de balk op het inhoudstype 'Registratieformulier' en selecteer 'Registratieformulier.'

1. Kies het registratieformulier dat je gemaakt hebt voor vrijwilligers in de andere opdracht.
2. Klik op 'Volgende'.
3. Vul weer net als bij het vorige artikel een titel in en klik op opslaan.

Het resultaat

Een registratieformulier op je website

Je hebt nu een pagina gemaakt en daar twee artikelen toegevoegd: één met een begeleidende tekst en de ander met het vrijwilligersformulier. Nu is het tijd om te kijken of alles er naar wens uitziet.

1. Ga terug naar de pagina 'Vrijwilliger worden' en merk op dat er onder 'Main content' nu twee artikelen zichtbaar zijn.
2. Klik in de balk bovenaan op 'Bekijk in website' om het resultaat van je inspanningen te bekijken.

Op de website zie je nu de pagina die je hebt gemaakt met het registratieformulier. In het menu zie je onder het kopje 'Over ons' de pagina 'Vrijwilliger worden' terug.

Registreer jezelf nu met je eigen gegevens om te testen of het formulier naar behoren werkt. Klik ook op de link in de bevestigingsmail, zodat je alle stappen doorloopt.

De registratie kun je goedkeuren via CRM -> Profiel & Registratie > Overzichten. Hier zie je dan je registratie verzoek staan. Klik hierop en kies 'goedkeuren'.

Goed gedaan! Je weet nu hoe je een registratieformulier op je website kunt plaatsen en je begrijpt hoe CRM -> Profiel & Registratie samenwerkt met het CMS.

Vorige Artikel Kennismaken met CMS
Volgende Artikel Kennismaken met Memberships
Hulp nodig van Support of een Consultant? Neem contact op