Helpcenter

Kennismaken met Finance

Gewijzigd op

Dit artikel is onderdeel van de User Academy.

  • Doelgroep training: Superuser
  • Om deze opdracht uit te voeren heb je een persoonlijke trainingsomgeving nodig. Vraag deze aan als je die nog niet hebt.

In deze module ga je aan het slag met het Product Finance. In deze les leer je hoe Finance eruit ziet en wat je hier kunt vinden. Vervolgens kun je in de volgende lessen aan de slag met opdrachten.

Wat is Finance?

Finance is het product binnen het Procurios Platform waarmee je kunt factureren, incasso batches kunt aanmaken, transacties kunt inlezen en verwerken en online betalingen kunt bekijken. Finance is niet bedoeld om je volledige boekhouding in bij te houden, maar helpt je wel om het boekhouden gemakkelijker te maken. Lees meer over Van banktransactie naar boekhouding

Finance heeft in het hoofdmenu een uitklap menu met vier opties:
- Invoices, waar je alles kunt vinden wat met facturatie te maken heeft.
- Direct Debit, waar je automatische incasso afspraken kunt beheren en een incasso-batch kunt maken.
- Payments, waar je een overzicht ziet van alle online betalingen die met verschillende betaalmethodes gedaan zijn.
Bank transactions, waar je kunt zien welke banktransacties je hebt geïmporteerd en verwerkt.

We zullen de opties hieronder kort aan je voorstellen. Voor een nadere kennismaking raden we je aan om vooral zelf rond te kijken in je User Academy omgeving, om te zien wat voor opties er allemaal zijn. En uiteraard gaan we je ook nog meer laten oefenen in de opdrachten die bij Finance horen.

Wat is een factuuropdracht?

Een factuuropdracht is de voorloper van een factuur: in een factuuropdracht worden alle 'ingrediënten' verzameld die nodig zijn om een factuur te kunnen maken, zoals de  gegevens van de debiteur en de te betalen prijs. In het Procurios Platform maak je eerst altijd een factuuropdracht. Van die factuuropdracht kun je later een factuur maken.

Lees meer over Handmatig een factuuropdracht aanmaken.

Hoe zien Direct Debit en Bank Transactions eruit?

1. Ga naar Finance > Direct Debit of Finance > Bank Transactions. Bij beiden kom je in hetzelfde scherm uit. Het verschil zit erin welk deel van het submenu je als eerste ziet. Als je binnenkomt via 'Direct debit' dan is in het submenu 'Te incasseren' geopend. Als je binnenkomt via 'Bank transactions', dan is in het submenu 'Transacties' geopend.

2. Onder 'Te incasseren' zie je alle relaties die te incasseren zijn. Deze kun je bundelen in een incasso batch en opsturen naar je bank, zodat de automatische incasso's verwerkt kunnen worden.  Lees meer over Het incassoproces (how-to)

3. Onder 'Afspraken' kun je de afgegeven machtigingen van je relaties bekijken, wijzigen of verwijderen.

4. Onder 'Batches' vind je een archief van incasso batches die je nog kan downloaden.

5. Onder 'Transacties' kun je transacties importeren vanaf je bankrekening en verwerken met facturen of donaties in het Procurios Platform. Lees meer over Transacties importeren (how-to)

Hoe ziet Payments eruit?

1. Ga naar Finance > Payments

2. Bij 'Betalingen' vind je een overzicht van betalingen die recent op je platform gedaan zijn.
3. Via 'Instellingen' kun je betaalmethodes beheren en toevoegen (4).  Lees meer over Getting started met betaalmethodes toevoegen

Goed bezig! Dit was je kennismaking met Finance. Finance is een uitgebreid Product met veel mogelijkheden, en met deze kennismaking heb je slechts een klein deel gezien. Er is nog veel meer te ontdekken! Ga daarom vooral verder met de opdrachten die voor je klaar staan.

Vorige Artikel Een toeslag instellen bij een lidmaatschap
Volgende Artikel Een toezegging stopzetten
Hulp nodig van Support of een Consultant? Neem contact op