Helpcenter

Kennismaken met facturatie binnen Finance

Gewijzigd op

Dit artikel is onderdeel van de User Academy.

  • Doelgroep training: Superuser
  • Om deze opdracht uit te voeren heb je een persoonlijke trainingsomgeving nodig. Vraag deze aan als je deze nog niet hebt.

In deze module ga je aan de slag met het Product Finance en de opties voor facturatie. In deze les leer je hoe Finance eruit ziet en wat je hier kunt vinden als het gaat om facturatie. Vervolgens kun je in de volgende lessen aan de slag met opdrachten.

Wat is Finance?

Finance is het product binnen het Procurios Platform waarmee je kunt factureren, incassobatches kunt aanmaken, transacties kunt inlezen en verwerken en online betalingen kunt bekijken. Finance is niet bedoeld om je volledige boekhouding in bij te houden, maar helpt je wel om het boekhouden gemakkelijker te maken. Lees meer over Van banktransactie naar boekhouding

Finance heeft in het hoofdmenu een uitklapmenu met vier opties:
- Invoices, waar je alles kunt vinden wat met facturatie te maken heeft.
- Direct Debit, waar je automatische incassoafspraken kunt beheren en een incassobatch kunt maken.
- Payments, waar je een overzicht ziet van alle online betalingen die met verschillende betaalmethodes gedaan zijn.
Bank Transactions, waar je kunt zien welke banktransacties je hebt geïmporteerd en verwerkt.

In de rest van dit artikel zullen we inzoomen op 'Invoices'. De andere opties kun  je in latere modules leren kennen. Mocht je al meer willen weten, dan kun je natuurlijk ook zelf rond kijken in je User Academy omgeving. En uiteraard gaan we je ook nog meer laten oefenen in de volgende lessen.

Wat is een factuuropdracht?

Een factuuropdracht is de voorloper van een factuur: in een factuuropdracht worden alle 'ingrediënten' verzameld die nodig zijn om een factuur te kunnen maken, zoals de  gegevens van de debiteur en de te betalen prijs. In het Procurios Platform maak je eerst altijd een factuuropdracht. Van die factuuropdracht kun je later een factuur maken.

Lees meer over Handmatig een factuuropdracht aanmaken.

Hoe ziet Invoices eruit?

1. Ga via het hoofdmenu naar Finance > Invoices
2. Je komt dan in het volgende scherm terecht:

3. Je kiest hier de administratie waar je de facturatie van wilt bekijken. In de administratie beheer je alles wat met facturen te maken heeft: van het aanmaken van nieuwe factuuropdrachten tot het herinneren van debiteuren aan hun openstaande facturen.  

4. Onder het kopje 'Alle debiteuren' zie je een overzicht van je debiteuren: alle relaties waar jouw organisatie nog geld van krijgt.  

5. Onder het kopje 'Alle facturen' zie je een overzicht van alle onbetaalde facturen.

Goed bezig! Dit was je kennismaking met de facturatie mogelijkheden van Finance. Finance is een uitgebreid Product met veel mogelijkheden, en met deze kennismaking heb je slechts een klein deel gezien. Er is nog veel meer te ontdekken! Ga daarom vooral verder met de andere lessen die voor je klaar staan.

Vorige Artikel Abonnement stopzetten
Volgende Artikel Handmatig een factuuropdracht maken
Hulp nodig van Support of een Consultant? Neem contact op