Helpcenter

KeyPs koppelen aan gebruikers

Gewijzigd op

Wat zijn KeyPs?

Onze modules zijn standaard beveiligd met een gebruikersnaam en wachtwoord. Wanneer je je gegevens extra wilt beveiligen kan je dit doen met de module KeyP. Bij deze module krijg je een USB-sleutel, een KeyP, waarmee je veilig kunt inloggen. Hierdoor zorgen we voor een twee factor authentication. Dit betekent dat je inlogt met twee factoren: iets wat je weet (je wachtwoord) en iets wat je hebt (de usb-sleutel). Het enige wat je hoeft te doen is de USB-sleutel in je computer te stoppen en het knopje op de sleutel aan te raken. Zo log je veilig en makkelijk in. De KeyP vervangt je gebruikersnaam en wachtwoord.

KeyPs koppelen aan gebruikers

 1. In het het menu linksboven  vind je de module KeyP onder het kopje van de Relatiebeheer module.
 2. Om een gebruiker aan een KeyP te koppelen, moet je eerst weten welk nummer de KeyP heeft. Ga naar het kopje Achterhalen nummer van de KeyP voor uitleg over hoe je dit kunt achterhalen.
 3. Zoek de juiste KeyP op aan de hand van het nummer  in de kolom Unique key number. Klik op het nummer. Je krijgt nu het volgende scherm te zien:

[screenshot]

Onder het kopje User information staat User. Klik op de Select/ change-knop erachter. Er verschijnt een nieuw scherm met alle relaties uit het CRM:

[screenshot]

 1. Zoek de relatie waar je de KeyP aan wilt koppelen.
 2. Klik op zijn naam. De gebruiker is nu geselecteerd en je keert terug naar het vorige scherm.
 3. Je kan hier eventueel een wachtwoord instellen door dit in te vullen bij het veld Change password. Als je dit veld leeg laat, wordt er om een wachtwoord gevraagd de eerste keer dat de gebruiker met de KeyP ergens gaat inloggen.
 4. Klik op Save. De gebruiker is nu gekoppeld aan de KeyP.

Achterhalen nummer van de KeyP

 1. Ga naar de KeyP module.
 2. Klik op Identify key aan de linkerkant van het scherm net onder de titel 'KeyP'. Je krijgt nu het volgende scherm te zien:

[screenshot]

 1. Klik met je muis in het lege veld achter Key (alsof je daar iets in gaat typen). Het veld wordt nu lichtgeel.
 2. Stop de fysieke KeyP (de USB-sleutel) in een USB-poort in je computer.
 3. Leg je vingertop op het gouden rondje op de fysieke KeyP. In het veld verschijnt nu een reeks met letters en cijfers. Daarna verschijnt daaronder het kopje Key information.
 4. Het nummer achter Unique key number is het nummer van de KeyP. (Zie het scherm hieronder.)

[screenshot]

Vorige Artikel 2 factor authentication
Volgende Artikel Beveiligingsincident Contactmomenten (gepubliceerd tot 05 sept 2020)
Hulp nodig van Support of een Consultant? Neem contact op