Helpcenter

Module - Vacancy

Gewijzigd op

Dit artikel beschrijft de werking van de module Vacancy en hoe je ervoor kunt zorgen dat het plaatsen van een vacature door een derde op je site financieel wordt afgehandeld (selfservice)

Dit artikel is alleen van toepassing wanneer de module vacancy aan je implementatie is toegevoegd. Deze module zit niet standaard in je implementatie. Ben je toch geïnteresseerd in de mogelijkheid om vacatures op je site te laten plaatsen neem dan contact op.

Module Vacancy

Door de module vacancy in te richten kan je vacatures beheren en plaatsen op je website. Wanneer je de module in gebruik gaat nemen dan moet je eerst velden toevoegen aan de module. Dit kan via 'isntellingen' (1) / '  velden' (2+3)

Hoe richt ik betaalde selfservice in?

Op deze plek kun je betaalde selfservice aanzetten en inrichten. De meeste instellingen, zoals de facturatie en betaalmethoden liggen voor de hand. Om het juiste BTW bedrag te berekenen voordat er betaald wordt, wordt op dit moment gewerkt met prijzen exclusief BTW, waarbij het BTW percentage van het gekozen product wordt gebruikt om tot het juiste totaalbedrag te komen.

Standaard prijslijst

In de standaard prijslijst kun je de kosten van de vacature inrichten die worden gerekend voor de diensten die je afneemt bij je ingediende vacature.

Extra diensten

De selfservice biedt als standaard service dat de vacature wordt getoond op je website. Daarnaast kan deze extra diensten aanbieden. Deze kunnen zelf bedacht en ingericht worden, en worden voorzien van een prijs. Bij een extra dienst kun je bijvoorbeeld denken aan 'Tonen op de homepagina' van onze site of 'Weergeven in onze nieuwsbrief'.

Deze extra diensten worden niet automatisch uitgevoerd als je deze kiest bij het aanmaken van een vacature via selfservice. Dit moet handmatig door de beheerder worden gedaan.

Alternatieve betaalopties

Er zijn gevallen dat je gebruikers uit een specifieke collectie korting wil geven, of dat je een gratis dienst wil aanbieden. Voorbeelden hiervan zijn kortingen voor leden of klanten die een aanbieding afnemen waarin je vooruitbetaald voor een aantal vacatures (met korting). Voor dit soort situaties kun je alternatieve betaalopties gebruiken.

Je stelt hier in voor welke collecties de alternatieve prijzen gelden, en wat de kosten voor deze collecties zijn. Deze prijslijst werkt op basis van de ingerichte standaard prijslijst (inclusief extra diensten). Laat je hier een veld leeg, dan geldt de ingerichte prijs van de standaard prijslijst. Zou je met de prijzen die ingesteld staan op 0 euro uitkomen, dan wordt je ook niet doorgestuurd naar de betaalomgeving en wordt er ook geen factuur aangemaakt.

Prijsafspraken

Naast de alternatieve prijslijsten bieden we ook prijsafspraken af. Deze worden per prijslijst (standaard / alternatief) ingericht. Prijsafspraken gelden voor combinaties van extra diensten, waarbij hier een prijs voor die combinatie wordt ingesteld. Kies je bijvoorbeeld voor 'Tonen op de homepagina' van onze site en 'Weergeven in onze nieuwsbrief', dan betaal je 75 euro, terwijl je los voor beide diensten 50 euro betaalt.

Overige instellingen

Je kunt kiezen voor een specifieke publicatieduur. Daarnaast kan je in stellen of gebruikers een vacature zelf kunnen publiceren, bewerken, enzovoorts. Mogen deze dat niet? Dan kunnen gebruikers verzoeken indienen voor publicatie en bewerking. Tot slot heb je de mogelijkheid om na afloop van de publicatieperiode herinneringen te sturen voor het opnieuw publiceren van een vacature. Betaalde selfservice houdt hier geen rekening mee. Je betaalt dus maar 1 keer per vacature.

Plaatsen op de website, hoe in te stellen in het CMS

Er is een snippet specifiek voor het plaatsen van een vacature dmv selfservice. Hier kun je in de instellingen kiezen voor een succespagina bij het inrichten. Voor de rest zijn er geen instellingen nodig. De succespagina hoeft niet verplicht te worden ingericht. Doe je dit niet, dan kom je na het aanmaken van een vacature uit op de lijstweergave van het snippet, met een notificatie dat de betaling is gelukt en de vacature is aangemaakt. Deze instelling geldt alleen als de betaalde selfservice ook is aangezet.

De werking op de websites

Gebruikers krijgen een (lege) lijst getoond als ze naar de pagina gaan waar dit snippet is gepubliceerd. Daar kunnen ze ook kiezen om een vacature aan te maken. Zijn er al vacatures die deze gebruiker in het verleden gemaakt heeft, dan staan deze hier al weergegeven (obv de eigenaar van de vacature).

Als je geen gebruik maakt van de betaalde service, dan hoef je alleen een formulier in te vullen. De vacature wordt dan aangemaakt.

Kies je voor de betaalde service, dan kun je hier ook extra diensten kiezen en eventueel een inkoopreferentie opgeven. Je wordt dan naar een bevestigingspagina verwezen. Hier kies je een betaalmethode, waarna je naar de betaalpagina wordt gebracht. Nadat de betaling is voltooid, wordt de vacature aangemaakt en is deze terug te vinden in de lijst. Je wordt dan naar de succespagina naar keuze (of lijst als je niks inricht) gebracht. Faalt een betaling? Dan kom je terug op de bevestigingspagina, met de melding dat je betaling is mislukt.Er is een nieuw snippet gemaakt voor de selfservice. Hier kun je in de instellingen kiezen voor een succespagina bij het inrichten. Voor de rest zijn er geen instellingen nodig. De succespagina hoeft niet verplicht te worden ingericht. Doe je dit niet, dan kom je na het aanmaken van een vacature uit op de lijstweergave van het snippet, met een notificatie dat de betaling is gelukt en de vacature is aangemaakt. Deze instelling geldt alleen als de betaalde selfservice ook is aangezet.

De werking op de websites

Gebruikers krijgen een (lege) lijst getoond als ze naar de pagina gaan waar dit snippet is gepubliceerd. Daar kunnen ze ook kiezen om een vacature aan te maken. Zijn er al vacatures die deze gebruiker in het verleden gemaakt heeft, dan staan deze hier al weergegeven (obv de eigenaar van de vacature).

Als je geen gebruik maakt van de betaalde service, dan hoef je alleen een formulier in te vullen. De vacature wordt dan aangemaakt.

Kies je voor de betaalde service, dan kun je hier ook extra diensten kiezen en eventueel een inkoopreferentie opgeven. Je wordt dan naar een bevestigingspagina verwezen. Hier kies je een betaalmethode, waarna je naar de betaalpagina wordt gebracht. Nadat de betaling is voltooid, wordt de vacature aangemaakt en is deze terug te vinden in de lijst. Je wordt dan naar de succespagina naar keuze (of lijst als je niks inricht) gebracht. Faalt een betaling? Dan kom je terug op de bevestigingspagina, met de melding dat je betaling is mislukt.

Verzoeken

Als je inricht dat een gebruiker zelf geen vacatures mag publiceren, dan krijgt deze in de lijst de mogelijkheid om een verzoek te doen van publicatie van de vacature.

Vorige Artikel Lidmaatschappen & Organisaties - Toon een lijst met mutaties van lidmaatschappen in Mijn Afdelingen
Hulp nodig van Support of een Consultant? Neem contact op