Helpcenter

Veilig bestanden delen

Gewijzigd op

Wie met een CRM werkt, heeft te maken met privacy-gevoelige gegevens. Persoonsgegevens waar je bedachtzaam mee om dient te gaan. En misschien heb jij ook te maken met andere (bedrijfs-)gevoelige informatie. In dit artikel lees je hoe je veilig bestanden kunt delen via een digitale kluis.

Zijn mijn bestanden met gevoelige informatie veilig?

De veiligheid van het Procurios Platform wordt continu gemonitord en verbeterd met de actuele beveiligings-standaarden. Maar soms is het nodig om ten behoeve van je werkzaamheden persoonsgegeven uit Procurios te exporteren of wil je juist nieuwe data importeren. Die bestanden moeten dan vaak van persoon naar persoon gedeeld worden. Wees je er altijd van bewust of je dit op een veilige manier doet.

Bestanden als bijlage verzenden per e-mail is per definitie een onveilige manier, maar wordt desondanks toch nog door veel mensen gedaan. Een manier die wel veilig is, is het gebruik van een digitale Kluis op het Procurios Platform.

Hoe werkt een (digitale) kluis?

Eigenlijk is het principe heel eenvoudig. Jij logt in op het Platform, gaat naar Library en doet het bestand in de kluis.
Je stuurt een link naar dit bestand of een map met meerdere bestanden naar de persoon die de bestanden moet hebben. Die persoon opent de link en moet daarvoor ook inloggen. Als hij inderdaad de juiste toegangsrechten heeft kan hij het bestand nu downloaden.

Het is niet erg als die link per ongeluk in 'verkeerde handen' valt, want zonder wachtwoord kom je het Platform niet in. De link kun je daarom prima mailen.

Hoe regel ik zo'n kluis?

Een kluis is een beveiligde workspace binnen Library. Te herkennen aan het icoon van een hangslot. Het kan zijn dat je al een kluis hebt. Ben je nog niet bekend met Library. Lees dan eerst dit artikel: Getting Started met Library

Heb je nog geen kluis? Lees dan in dit artikel hoe je een kluis aanmaakt: Beveiligde kluis inrichten (How to)

Vorige Artikel Getting Started met Library
Volgende Artikel Link naar document delen
Hulp nodig van Support of een Consultant? Neem contact op