Helpcenter

Procurios Platform extensie

Gewijzigd op

Wat doet de Procurios Platform extensie?

Een browser extensie is een klein stukje software dat nieuwe functionaliteit aan je browser toevoegt en je browse-ervaring personaliseert. Zo zijn er browser extensie om advertenties te blokkeren, extensies die websites vertalen en nu dus één die een aantal functies van je Procurios Platform makkelijker beschikbaar maken. Browser extensies zijn na installatie over het algemeen rechts bovenin je browser te vinden als klein herkenbaar icoon/logo.

Contactmoment maken vanuit Gmail

Gebruik je Gmail in je browser? Dan kun je met de Procurios Platform extensie per e-mail ervoor kiezen om deze op te slaan als contactmoment in je Procurios Platform. Bij elk e-mail bericht komt een Procurios logo te staan. Als je hier overheen beweegt met je muis zie je ook de tekst ‘E-mail opslaan als contactmoment’.

Als je op dit logo klikt wordt er in een nieuw browser tab een contactmoment aangemaakt met de inhoud van de e-mail. Ook worden waar mogelijk direct de verstuurder en ontvanger gekoppeld uit het CRM. Alleen nog even opslaan. Zo heb je in twee klikken een contactmoment gekoppeld aan de juiste personen in je CRM.

Maar wat nou als ik Outlook gebruik? Goed nieuws! Installeer de Procurios for Outlook Add-in door te klikken op de Get it now knop op de AppSource pagina van Microsoft.

Websites bekijken en beheren makkelijker maken

De Procurios Platform extensie bevat altijd een link naar jouw Procurios Platform, op welke website je ook bent. Daarnaast geeft het nog een aantal voordelen als je één of meerdere websites beheert met het CMS van Procurios.

  1. Snel de juiste pagina openen in het CMS: Bekijk je bijvoorbeeld op je website de ‘over ons’ pagina en zie je nog een spelfout, dan klik je op ‘Bewerk deze pagina’ en je bent direct op de goeie site, op de juiste pagina in het CMS
  2. Snel een item aanpassen: Niet elke pagina op je website bestaat uit alleen artikelen in je CMS. Soms is het een blogbericht, een bijeenkomst, een formulier of een profiel & registratie formulier. Als er zo’n item op de pagina staat vind je in de Procurios Platform extensie een knop om direct dat item aan te passen in je platform.
  3. Inloggen: Een knop om altijd makkelijk te kunnen inloggen of uitloggen, waar je ook bent op de website.
  4. Inloggen als iemand anders: Als je daar in het Procurios Platform de rechten voor hebt kun je via deze extensie makkelijk inloggen als iemand anders. Dat kan soms handig zijn, bijvoorbeeld om te controleren of je pagina’s of bestanden voor de juiste mensen zichtbaar hebt gemaakt.

Hoe installeer ik de Procurios Platform extensie?

De Procurios Platform extensie is beschikbaar voor de browsers: Chrome, Edge en Firefox. Het installeren en gebruiken werkt voor allemaal min of meer hetzelfde.

Klik op één van onderstaande links om de extensie toe te voegen aan je browser:

Als dat gelukt is ga je naar jouw Procurios Platform ( [organisatienaam].procurios.cloud ) en zorg je dat je ingelogd bent. Klik nu op het Procurios logo rechts bovenin je browser om de extensie te koppelen aan jouw Procurios Platform en aan jou als gebruiker.

Je hebt nu alle functionaliteit zoals hierboven beschreven aan je browser toegevoegd 👍

Vorige Artikel Getting started met data-migratie
Volgende Artikel Organisatie & Personen: een persoon koppelen aan een organisatie
Hulp nodig van Support of een Consultant? Neem contact op