Helpcenter

Gebruik van lettertypen in een Mailing

Gewijzigd op

Binnen de huisstijl van een organisatie is vaak ook nagedacht over het gebruik van één of meer lettertypen/fonts. Die worden overal in je communicatie-uitingen gebruikt, dus óók in je Mailings. Bij het opmaken van een Mailinglayout moet daar dus rekening mee gehouden worden.

E-mailprogramma's hebben een echter een eigen 'wil'. Jij/wij als verzender van een e-mail kunnen daarom nooit 100% het eindresultaat bepalen. Het kan zijn dat het lettertype dat jij graag gebruikt door een e-mailprogramma niet wordt herkend of geaccepteerd. Daar kun je helaas niet veel aan doen.

Wat je wel kunt doen is goede alternatieven aandragen. Het is daarom gebruikelijk (en aan te bevelen) om in een Mailinglayout een rijtje van lettertypen aan te geven. Vooraan plaatsen we het gewenste lettertype, vervolgens een (of meer) eventueel alternatief lettertype en tot slot een 'veilig' font zoals bijvoorbeeld Arial, die vrijwel altijd beschikbaar is. Het mailprogramma zal in principe het rijtje afgaan en het eerste geschikte font gebruiken dat hij tegen komt. Zo houdt je de meeste invloed op hoe de Mailing uiteindelijk wordt getoond aan jouw relatie.

Lees hier 8 tips voor het schrijven van een goede Nieuwsbrief

Vorige Artikel Waar je rekening mee moet houden bij het ontwerpen van een Mailing layout
Volgende Artikel Getting Started met de Template Generator
Hulp nodig van Support of een Consultant? Neem contact op