Helpcenter

Exporteren van mailingresultaten

Gewijzigd op

Hieronder leggen we uit hoe je de resultaten van malings kunt exporteren om ze zelf verder te analyseren.

Nadat je een mailing hebt gemaakt, ben je natuurlijk benieuwd naar de resultaten. Het Procurios Platform biedt vanuit het archief per verzonden mailing al standaard statistieken (link), maar voor het vergelijken van mailingresultaten zijn er extra mogelijkheden.

Gebruik van het filter

Met het filter aan de rechterkant kun je de lijst met verzonden mailings inperken op titel,  (woorden uit het)  onderwerp, labels, status, eigenaar of verzenddatum.

Tip: Als je vaker hetzelfde zoekfilter denkt te gaan gebruiken, kun je het filter een naam geven en opslaan bij 'Mijn filters'.

1. Vergelijken van mailings

Je kunt meerdere mailings vergelijken op de basisstatistieken die je herkent van de mailingresultaten van een individuele mailing.

Je vinkt in de resultatenlijst de mailings aan die je wil vergelijken. Klik hierna op de knop 'Vergelijk mailings' en de grafieken komen in beeld.

2. Exporteren van mailings

Wil je een diepte-analyse maken van mailings om te achterhalen welke lezers doorklikken op welke links, dan zijn er uitgebreidere exports mogelijk om daarmee aan de slag te gaan. Van de lijst met mailings, die je kunt bepalen met gebruik van het filter aan de rechterkant, kun je csv-bestanden exporteren met de knop 'Exporteren van mailings'.

Je kunt in een vervolgscherm kiezen tussen "mailings", "ontvangers" en "kliks" (of allemaal tegelijk) van een selectie van mails.

Al die downloads zijn daarna nog een tijd lang in te zien via het kopje "exports" op de mailingspagina.

Vorige Artikel (Dubbele) opt-in instellen nieuwsbrief
Volgende Artikel Gepersonaliseerde links vanuit Mailings
Hulp nodig van Support of een Consultant? Neem contact op