Helpcenter

Donatieformulier wijzigen en problemen oplossen

Gewijzigd op

In dit artikel vindt je alfabetisch geordend, functionaliteiten van een donatieformulier
én een aantal vaker voorkomende opstartproblemen.

Op zoek naar een stap voor stap handleiding voor het maken van een nieuw formulier? Lees dan Online donatieformulier maken

Trefwoorden

Bedankpagina

Zie 'Succespagina'

Betaalmethodes wijzigen

Bevestigings- en activatiemail

De tekst van de bevestigings- en activatiemails kun je beheren binnen CRM -> Profiel & Registratie. Daarover lees je in Profiel- of registratieformulier aanmaken onder Berichten en opties.
Onder E-mailinstellingen kun je het e-mailsjabloon (template) kiezen dat je wilt gebruiken voor deze e-mails. Hoe je een template kunt opmaken lees je in E-mailtemplates / sjablonen.

In het donatie-artikel is aangegeven of de mail daadwerkelijk verzonden wordt. Lees meer over Donatieformulier in artikel CMS plaatsen

Contactmoment

Contactmomenten n.a.v. het invullen van een donatieformulier worden vastgelegd mits:

Fonds-keuze

Je kunt de donateur een keuze geven aan welk fonds zijn donatie wordt besteed. Lees meer over Keuze-optie voor fondsen in donatieformulier maken

Formuliervelden

Formuliervelden in je donatieformulier beheer je binnen CRM -> Profiel & Registratie. Daarover lees je in Profiel- of registratieformulier aanmaken onder Velden wijzigen in het formulier.

Succespagina

De succespagina is opgemaakt in het CMS. In het donatie-artikel is een verwijzing naar deze pagina gemaakt. (Lees meer over Donatieformulier in artikel CMS plaatsen).

Voorkomende problemen

E-mails komen niet aan bij ontvanger

Als je voor de eerste keer e-mails vanuit Procurios verstuurd met jouw domein als afzender; lees dan SPF-record: wat is het en wat doet het?

Dit artikel zal verder gevuld worden naar aanleiding van klantvragen. Kun je een onderdeel van de inrichting van een donatieformulier niet terugvinden? Maak dan een ticket aan via de oranje help-knop hier in het helpcenter.

Vorige Artikel Donaties in natura vastleggen en terugvinden
Volgende Artikel Automatische Incasso instellen bij online donaties
Hulp nodig van Support of een Consultant? Neem contact op