Helpcenter

Donaties filteren en bewerken

Gewijzigd op

Dit artikel beschrijft hoe je donaties kunt filteren en hoe je een grote groep donaties in bulk kunt aanmerken als fiscaal aftrekbaar.

Donaties filteren

Nadat je donaties hebt ontvangen (online) of hebt ingelezen vanuit bankbestanden, worden deze getoond in het overzicht 'Donaties' in ons product Donations

Met behulp van het filtermenu (rechts op het scherm) kun je heel specifieke selecties maken op basis van Administratie, Fonds, Campagne(s), Actie(s), Wervingskanalen, Donateurstypen, Selecties, transactiekenmerken en specifieke periodes en bedragen.

Hiermee kun je snel controles uitvoeren en/of inzicht verkrijgen in inkomsten en opbrengsten. Bijvoorbeeld wat de opbrengst van een bepaalde campagne was in een bepaalde periode, waarbij naast het Totaalbedrag ook het Aantal donaties, het Aantal donateurs, het Gemiddeld bedrag en het Gemiddeld bedrag per donateur wordt getoond.

Donaties bewerken

Via de knoppen boven het overzicht is het mogelijk om een gefilterde lijst met donaties te exporteren naar een Excelbestand.

Tevens is het mogelijk om met de knop 'Bulkbewerking' het kenmerk 'Fiscaal aftrekbaar' of het 'Fiscale jaar' aan te passen voor een gefilterde lijst met donaties. Het is niet mogelijk om met een bulkbewerking andere kenmerken van donaties te wijzigen.

Nieuwe donatie (handmatig) invoeren

In sommige situaties is het nodig om handmatig donaties toe te voegen, bijvoorbeeld voor contante ontvangsten. Dat kan met de knop 'Nieuwe donatie' bovenaan het overzicht met Donaties.

Je kunt donaties ook toevoegen via de relatiekaart in het CRM.

Het overzicht van het scherm om nieuwe donaties toe te voegen

Naast Donaties (in geld) kun je ook Donaties in natura toevoegen. Je leest er hier meer over.

Vorige Artikel Contante giften verwerken (how to)
Volgende Artikel Donaties in natura vastleggen en terugvinden
Hulp nodig van Support of een Consultant? Neem contact op