Helpcenter

Hoe maak ik een e-mail in Marketing Automation

Gewijzigd op

Het is zover! Je gaat e-mails opstellen om te versturen in een Journey. Een automatische oproep om profielgegegvens te updaten, een felicitatie voor een verjaardag of een reeks kennismakingsmails om jouw goede doel of vereniging beter te leren kennen. In dit artikel vertellen we je hoe je e-mails binnen Marketing Automation opstelt.

Marketing Automation maakt gebruik van dezelfde e-mail builder als Mailings. Details over deze builder precies werkt, zoals hoe je content toevoegt en bewerkt, of hoe je inhoud alleen beschikbaar maakt voor bepaalde relaties en meer, vind je uitgebreid bij de helpcenterartikelen van Mailings.

Nieuwe e-mail bouwen

Maak een nieuwe stap en kies van 'Verstuur e-mail' onder het kopje 'Acties'. I

De e-mailbouwer verschijnt nu in beeld. Je krijgt nu de optie om een nieuwe e-mail toe te voegen. Was je eerder al begonnen? Dan kun je ook een eerdere versie herstellen.

E-mail builder

De e-mail builder bestaat uit 3 of 4 tabs: Instellingen, Ontwerp, Controle en Statistieken (als de e-mail minimaal 1x verstuurd is). Tijdens het navigeren tussen deze tabs worden instellingen automatisch opgeslagen. Rechtsbovenin kun je zien of alles opgeslagen is, of dat er wijzigen zijn aan het formulier die je misschien wil opslaan voordat je het venster sluit.

Het samenstellen van de e-mail werkt precies zoals je gewend bent van Mailings. Dezelfde e-mail templates zijn beschikbaar om je e-mail me te maken.

Na het opslaan van je e-mail kom je terug in de journey stap. Hier zie je een voorbeeld van de e-mail en eventuele foutmeldingen die ervoor zorgen dat de e-mail niet verstuurd kan worden. Je kunt hiervandaan de e-mail ook altijd wijzigen, zolang de journey gedeactiveerd is.

Statistieken

Als de journey actief is zie je onder de e-mail titel een paar van de belangrijkste statistieken: Verstuurd, Open percentage, en Click Through Rate.

Als je klikt op de statistieken kun je meer details bekijken. Alle statistieken blijven behouden, ook na het wijzigingen van de inhoud van de e-mail. Als je dat niet wil kun je een nieuwe stap maken. Je verwijderde e-mail is dan niet meer terug te vinden en vergelijken is niet mogelijk.

Links die na het wijzigen van de e-mail niet meer zichtbaar zijn in de e-mail zijn ook niet zichtbaar in het Klik-overzicht. De kliks zijn nog wel zichtbaar in het overzicht met Links.

Vorige Artikel Hoe maak ik een journey?
Volgende Artikel Hoe kan ik een relatie van het ene pad naar het andere pad laten gaan?
Hulp nodig van Support of een Consultant? Neem contact op