Helpcenter

Inhoudsjablonen

Gewijzigd op

Een inhoudsjabloon is een sjabloon voor inhoud van een email. De inhoud van dit sjabloon wordt bij verzending samengevoegd met het email sjabloon en vormt zo een email die aankomt bij een ontvanger.

Schematische voorstelling

Hieronder zie je de verhouding tussen email sjabloon, inhoudsjabloon en de uiteindelijke email.

Sjablonen beheren

Inhoudsjablonen worden beheerd middels in de module Platform > Email > Content templates. Hier vind je een overzicht van alle bestaande inhoudsjablonen, maar je kunt ook inhoudsjablonen toevoegen (1) of wijzigen (2). Standaard staan er al een aantal inhoudsjablonen ingericht. Deze kun je naar eigen smaak aanpassen.

Deze inhoudsjablonen hebben betrekking op systeemmails. Dit zijn e-mails die vanuit verschillende onderdelen van het Procurios Platform worden verstuurd, zoals bevestigingsmails, notificatiemails, mails met een activatielink, etc. Het gaat hier dus niet over mailings die je zelf kunt versturen, zoals je nieuwsbrief.

Sjablonen testen

Als je een sjabloon wilt testen, klik je op het sjabloon waarvan je een voorbeeld wilt zien. Klik bovenin op de knop 'Verstuur test e-mail'  

Vul het e-mailadres van de ontvanger in en klik op Verzenden. Als je benieuwd bent hoe bepaalde velden er uit komen te zien, kun je deze ook invullen.

 

Prioriteit in geval van meerdere sjablonen

Het kan voorvallen dat je voor bepaalde types meerdere inhoudsjablonen hebt. Dit is de logica waarmee het Procurios Platform bepaalt welk sjabloon wordt gebruikt:

  1. Is er een sjabloon van dit type voor de huidige / gespecifieerde site én taal ingesteld?
  2. Is er in de code van het sjabloontype een standaard ingesteld
  3. Is er een sjabloon van dit type voor de huidige taal (los van de site)?
  4. Is er een sjabloon van dit type?
Vorige Artikel E-mailtemplates / sjablonen
Volgende Artikel Spam voorkomen
Hulp nodig van Support of een Consultant? Neem contact op