Helpcenter

Hoe maak ik een journey?

Gewijzigd op

Nieuwe journey maken

Ga naar het Product Marketing Automation en klik daar op de knop 'Nieuwe Journey'

Schermafbeelding van Marketing Automation

Kies vervolgens een duidelijke titel. Omschrijf eventueel wat de functie van de journey is. Zo kun je op een later moment makkelijker beoordelen hoe de journey eventueel aangepast kan worden. Klik op 'Start met bouwen'.

Schermafbeelding van wat er gebeurt als je hebt geklikt op Nieuwe Journey

Je bent nu op de plek aangekomen waar je de journey kunt gaan maken. Hier bepaal je op basis van welke kenmerken of acties relaties in de journey komen. Ook bepaal je welke stappen ze daarna doorlopen.

Schermafbeelding van een nog lege journey

Triggers toevoegen

Voeg een eerste trigger toe. In dit voorbeeld kiezen we voor de 'Geregistreerd'-trigger. Deze gebruiken we om nieuwe relaties welkom te heten bij de organisatie.

Schermafbeelding van de opties die verschijnen als je kiest voor een Registratie als trigger

Je kunt eventueel meerdere Triggers toevoegen. Bijvoorbeeld omdat er meer dan één registratieformulier is en relaties toch dezelfde journey moeten doorlopen.

Stappen toevoegen

Voeg nu een eerste stap toe. In veel gevallen (maar niet alle) is het verstandig om met een 'Vertraging door tijd' te beginnen. Zo zit er wat tijd tussen de laatste interactie die de relatie met je organisatie heeft gehad en kun je deze juist via bijvoorbeeld een e-mail 'heractiveren'.

Schermafbeelding van de verschillende mogelijkheden van stappen - je leest hierover in de rubriek Getting started

Bouw zo de stappen verder die je wil dat de relaties doorlopen totdat het er bijvoorbeeld zo uit ziet

Als je meer wilt weten over hoe de verschillende stappen werken, bekijk dan vooral even Getting started met Marketing Automation voor meer informatie.

Als alle instellingen van de journey goed staan en eventueel zijn getest kun je deze activeren met de knop 'Activeren' boven aan de pagina.

Vorige Artikel Getting started met Marketing Automation
Volgende Artikel Hoe maak ik een e-mail in Marketing Automation
Hulp nodig van Support of een Consultant? Neem contact op