In dit artikel vertellen we hoe je via Websitebeheer (CMS) je volledige website kunt beheren via een gebruiksvriendelijke interface. Technische kennis is hierbij niet noodzakelijk. Wel is het handig om te weten wat je kunt beheren en waar je deze onderdelen kunt vinden binnen het websitebeheer.
Je website beheren
Om je website te beheren ga je naar CMS > Website. Hier vind je een overzicht van alle pagina's op je website en kun je artikelen toevoegen.
De inhoud en volgorde van de pagina's en artikelen bepaal je zelf, evenals wie deze pagina's mag zien. Zo kun je bijvoorbeeld pagina's maken die alleen zichtbaar zijn voor ingelogde bezoekers.
Websitebeheer is volledig geïntegreerd met de andere producten in je implementatie, waardoor je eenvoudig dynamische inhoud kan publiceren op je website. De dynamische inhoud op je website wordt dan aangestuurd door het betreffende product. Enkele voorbeelden:
- CRM: een lijst van relaties uit het CRM wordt getoond op je website, bijvoorbeeld van al je medewerkers
- Financiële administratie: een ingelogde gebruiker kan zijn/haar facturen zien
- Mailings & Nieuwsbrieven: een archief van mailings tonen
- Bijeenkomsten: een lijst van toekomstige bijeenkomsten laten zien
- CRM: het tonen van een nieuwsbrief inschrijfformulier, waarbij registraties automatisch in het CRM terecht komen
De structuur van je website
De structuur van een website kan er op de volgende manier uit zien (zie afbeelding). De precieze invulling is uiteraard afhankelijk van je eigen inrichting, maar een aantal elementen zul je terugvinden.
1) De website waarop je aan het werken bent, in dit geval de website die staat ingesteld als frontend
2) Een categorie, te herkennen aan het icoon met het mapje. In de afbeelding zie je de categorie 'Hoofdmenu'. De andere mapjes zijn categorieën die onder het Hoofdmenu vallen, zoals 'Wat wij doen', 'Over ons', 'Actualiteit', etc.
3) Een pagina, in dit geval 'Krachtvoeding'. De inhoud van de pagina wordt bepaald door de artikelen die je op deze pagina zet. Zo kun je zelf een tekst typen of inhoud laten zien uit een andere module, zoals een lijst met evenementen.