Helpcenter

Kopiëren of herkoppelen van een pagina/artikel

Gewijzigd op

In dit artikel leggen we je uit hoe je de content op een pagina of van een artikel kunt kopiëren of herkoppelen.

Welk resultaat wil je bereiken?

Er zijn meerdere manieren binnen het CMS om content te kopiëren / herkoppelen. Het is belangrijk om vooraf te bepalen welk resultaat je wilt bereiken. Wil je uiteindelijk dezelfde content op 1 plek kunnen beheren, of moet het na het kopiëren op alle verschillende plekken apart beheerd kunnen worden?

We hanteren twee termen om de twee verschillende manieren uit elkaar te houden: kopiëren en herkoppelen.

Binnen het CMS wordt alle content opgeslagen in de vorm van artikelen. Deze artikelen staan los van de pagina waarop ze geplaatst worden en kunnen via het artikelbeheer, los van de pagina('s) waar ze op gekoppeld zijn, teruggevonden worden.

Kopiëren

Kopiëren zorgt ervoor dat er een kopie gemaakt wordt van het artikel. Dit kopie-artikel staat los van het originele artikel. Als je in het kopie-artikel iets wijzigt, gebeurt dat niet in het originele artikel.

Het kopiëren van een artikel doe je via het kopieer-icoontje dat getoond wordt achter elk artikel (zie afbeelding). Na het kopiëren wordt er op dezelfde pagina een nieuw artikel gekoppeld met een nieuwe naam Artikeltitel kopie, maar deze is gedepubliceerd. Vanaf dat moment kan je het artikel behandelen zoals elk ander nieuw artikel: titel aanpassen, publiceren, eventueel de inhoud aanpassen. Je zult zien dat het originele artikel niet mee verandert.

Let op! Het kopiëren van een Pagina heeft wél tot gevolg dat de artikelen op beide pagina's wijzigen, wanneer je een van beide artikelen aanpast. Je kunt deze artikelen herkennen doordat achter de naam van het artikel in superscript (2x) staat (of 3, 4x etc.) Dit betekent dat hetzelfde artikel op meerdere pagina's gebruikt wordt.

Herkoppelen

Herkoppelen gebruik je om artikelen aan elkaar te koppen: de content is op meerdere plekken binnen de website te tonen en verandert op al die plekken mee als er iets wordt gewijzigd. Het artikel hoeft dus maar 1 keer aangepast te worden. Hoe je dit doet, staat in dit artikel beschreven.

Vorige Artikel Hoe plaats ik een artikel op meerdere webpagina's?
Volgende Artikel Relatielijst publiceren op de website
Hulp nodig van Support of een Consultant? Neem contact op