Helpcenter

Domein doorsturen

Gewijzigd op

In je implementatie kan je domeinen beheren die doorsturen naar een ander domein of website. Het juist doorsturen van je domein is belangrijk voor je SEO. Daarnaast is het ook belangrijk om te bepalen welk effect je wilt bereiken. Er zijn namelijk 3 mogelijkheden en je keuze heeft invloed op het resultaat.

Hoe zit het met SEO?

Als je een website hebt waar inhoud op staat, dan bezit deze een bepaalde "waarde". De waarde wordt gemeten van 0 tot 100 en wordt ook wel Domain Authority (DA) genoemd. Hoe hoger je DA, hoe beter je website gevonden zal worden in de zoekmachines.

Benieuwd naar de Domain Authority van je eigen website? Je kunt deze checken via Moz

Stel dat je een nieuwe domeinnaam hebt voor je website. Je verwijdert je oude website en verplaatst al je informatie naar je nieuwe domeinnaam. Deze nieuwe website zal nog geen waarde opgebouwd hebben. Het duurt dus nog even voordat bezoekers je nieuwe website weer kunnen vinden in de zoekmachines.

Daarnaast zal Google tijdens het indexeren van jouw oude website een 404 error krijgen: de oude website bestaat niet meer. Aangezien Google alleen relevante pagina's wil tonen, zal hij jouw oude website op den duur niet meer laten zien in het zoekoverzicht.

Door je oude URL door te laten sturen naar je nieuwe URL, kun je de ''waarde'' van je oude URL meenemen naar de nieuwe URL. Hierdoor zal je nieuwe website sneller beter gevonden worden en voorkom je dat je bezoekers misloopt die nog op je oude URL terechtkomen.    

Hieronder leggen we een aantal manieren uit hoe je in het Procurios Platform je domein door kunt sturen.

Gevraagde pad behouden

Voorbeeld

Je hebt meerdere domeinen met verschillende achtervoegsels:

  • procurios.com (hoofddomein)
  • procurius.net (alias)

Een aanvraag op www.procurius.net/contact moet terecht komen op www.procurios.com/contact

Configuratie

In het domeinbeheer (CMS > Manage > Sites & Domains > Domains) maak je een nieuwe domein aan. Voeg je domeinnaam toe en stel Stuurt door naar in op http://www.procurios.com

Configuratie

Doorsturen naar een hoofddomein

Case

Een website (www.hetwebsitebedrijf.be) is offline gehaald en het domein moet doorsturen naar een andere site (www.procurios.com). Het 'gevraagde pad' mag niet worden doorgegeven aan het nieuwe domein. Als dit wel zou gebeuren, resulteert dit in een 404.

Een aanvraag op www.hetwebsitebedrijf.be/contact moet terecht komen op www.procurios.com

Hierbij wordt dus al het verkeer dat naar www.hetwebsitebedrijf.be gaat, ongeacht welke link van deze website, doorgestuurd naar de site van www.procurios.com.

Configuratie

In het domeinbeheer (CMS > Manage > Sites & Domains > Domains) maak je een nieuw domein aan. Voeg je domeinnaam toe en stel je Stuurt door naar in op http://www.procurios.com/
Let hierbij op de / achter procurios.com

Configuratie

Doorsturen naar een specifieke pagina

Case

Een website op een subdomein (blog.procurios.nl) wordt verplaatst naar een bepaalde pagina op een andere website (www.procurios.com/blog).

Je wilt dat iedereen die naar blog.procurios.nl gaat, terecht komt op www.procurios.com/blog

Configuratie

In het domeinbeheer (CMS > Manage > Sites & Domains > Domains) maak je een nieuwe domein aan. Voeg je domeinnaam toe en stel je Stuurt door naar in op http://www.procurios.com/blog

Configuratie

Doorsturen via de redirect-module

Het doorsturen van een domein of van een specifieke pagina kan via de redirect module. Deze vind je via CMS > Manage > Redirects.

Via 'Type' kun je verschillende types kiezen die bepalen hoe de URL wordt doorgestuurd.

Deze module is vooral geschikt om langdurig URLs door te verwijzen, want de redirects krijgen een '301' mee voor een goede SEO. Zoekmachines en browsers slaan dit type doorverwijzing op (caching). Als de doorverwijzing tijdelijk is, kun je beter een van de eerder genoemde methoden kiezen.

Vind je het technisch te ingewikkeld? Overweeg dan een Procurios consultant in te schakelen. Maak hiervoor een ticket aan en we nemen contact met je op voor de mogelijkheden.

Vorige Artikel Domein verwijzen naar Procurios CMS
Volgende Artikel Sitemap toevoegen aan robots.txt
Hulp nodig van Support of een Consultant? Neem contact op