Helpcenter

HTML-inhoud toevoegen aan een pagina

Gewijzigd op

Dit artikel beschrijft hoe je HTML-inhoud toevoegt aan een pagina.

Inleiding

In sommige gevallen volstaat het niet om de standaard artikel editor te gebruiken om inhoud toe te voegen aan een pagina. Dit is bijvoorbeeld het geval als je externe inhoud wilt inladen door middel van een iframe. Een iframe is een venster binnen een webpagina om informatie van een andere (externe) pagina in te laden.

Diensten zoals Slideshare, Twitter, Google, ... bieden deze technologie aan om een stukje inhoud vanop hun site weer te geven op je eigen website. Soms wordt er ook gesproken over het 'embedden van externe content'.

Je moet dan een stukje HTML code toevoegen aan je pagina en vervolgens wordt er op jouw pagina inhoud getoond van deze externe dienst.

iframe code ophalen

Naargelang de dienst waarvan je de inhoud wilt invoegen op je pagina, moet je op zoek gaan naar de embed HTML-code. Meestal staat dit bij of onder de inhoud die je wilt gebruiken. Hier enkele voorbeelden.

Slideshare

iframe code ophalen

Twitter

Google Docs

Hoe voeg je HTML-inhoud toe aan je pagina?

Bij de WYSIWYG editor staat er linksboven een icoon 'HTML'. Als je daar op klikt heb je de mogelijkheid om HTML in te voeren in de editor.

Hoe voeg je HTML-inhoud toe aan je pagina?

Vervolgens krijg je de HTML bron te zien van het artikel dat je bewerkt. Voer hier de gewenste HTML in.

Na het opslaan wordt de editor bijgewerkt met de HTML die je hebt ingevoerd. Als het gaat om een iframe, zal je in de editor niet de uiteindelijke inhoud te zien krijgen, maar wel een soort 'placeholder'.

Als je informatie embed van derde partijen, houdt dan ook rekening met eventuele cookies die deze partijen kunnen plaatsen. Lees meer over Artikelinstellingen voor cookies

Vorige Artikel Canonical URL instellen in het CMS
Volgende Artikel Google Maps Platform
Hulp nodig van Support of een Consultant? Neem contact op