Helpcenter

Hoe voeg ik content toe aan een webpagina?

Gewijzigd op

Met je website wil je jouw achterban en potentiële leden/donateurs natuurlijk zo goed mogelijk informeren en aan je binden. Daarvoor maak je gebruik van diverse vormen van content. Een artikel of introductievideo met informatie over je organisatie, een (reeks) weblogbericht(en), een overzicht van klanten of medewerkers; er zijn vele mogelijkheden. Via het product CMS in het Procurios Platform kun je deze diverse vormen van content zichtbaar maken op de webpagina die je hebt aangemaakt. Maar hoe zorg je ervoor dat deze content zichtbaar wordt op je pagina?

Op welke pagina wil je jouw content plaatsen?

Ga naar CMS > Website in je Procurios Platform. Aan de linkerzijde vind je de menustructuur van je website. Daar selecteer je de pagina waarop je nieuwe content wilt toevoegen.

Bestaat jouw pagina nog niet? Maak dan eerst een nieuwe webpagina aan. Je leest hier hoe je dat doet.

Waar op de pagina komt jouw content?

Nu is het tijd om te bepalen op welke plek op de pagina jouw content moet komen te staan. Afhankelijk van het template dat jouw website gebruikt, vind je op je webpagina verschillende inhoudcontainers waar artikelen in geplaatst kunnen worden. Ieder van deze inhoudcontainers heeft specifieke instellingen met betrekking tot waar de content op een pagina zichtbaar wordt en hoe dit er grafisch uitziet.

In de onderstaande afbeelding zie je een voorbeeld met vier van deze containers: Page Banner, Main Content,  Pre Footer Column 1 en Pre Footer Column 2.

Zoals je kunt zien in de afbeelding, is er hier gekozen om twee artikelen te plaatsen in de container met de naam 'Main Content'.  

Bestaat jouw artikel al op de website?

Bij iedere inhoudcontainer kun je kiezen of je een nieuw artikel wilt toevoegen of een bestaand artikel wilt koppelen. Het kan namelijk gebeuren dat je eerder al een artikel hebt aangemaakt op een andere pagina dat je op meerdere plekken zichtbaar wilt maken. Dan kies je voor de optie 'Bestaand artikel koppelen'. In dit artikel ontdek je hoe dit werkt.

Bestaat jouw artikel nog niet?

Als je het artikel nog niet eerder hebt aangemaakt, kies je voor 'Nieuw artikel toevoegen'.  Verdere instructies hierover vind je hier.

Wil je een variant op een bestaand artikel maken?

Dan kun je ervoor kiezen om een bestaand artikel te kopiëren en deze aan te passen. Hier lees je hoe je dat kunt doen.

Let op: wil je een blogbericht toevoegen aan je website? Ga dan naar CMS > Weblog. Wil je webblogberichten en -overzichten een plek geven op je website? Dan gebruik je hiervoor het toevoegen of koppelen van artikelen zoals vermeld in de bovenstaande instructie. Meer informatie over weblogs vind je hier.

Vorige Artikel Hoe maak ik een nieuwe webpagina aan?
Volgende Artikel Hoe plaats ik een nieuw artikel op een webpagina?
Hulp nodig van Support of een Consultant? Neem contact op