Helpcenter

Content uit Procurios op externe website plaatsen

Gewijzigd op

In dit artikel lees je hoe je content uit het Procurios platform op een externe website kunt plaatsen.

Met het Procurios platform heb je de mogelijkheid om een website te bouwen voor je organisatie. Deze website is geïntegreerd met de andere onderdelen van Procurios. Zo komen de gegevens van bezoekers die een registratie- of profielformulier op je website invullen direct in het CRM terecht.

Er zijn ook klanten die er voor kiezen om hun website extern (buiten het Procurios platform) te houden. Ook bij zo'n externe website is het mogelijk om de koppeling te maken met het Procurios platform. Op deze manier kun je contact uit het Procurios platform tonen op je externe website. Ook kun je ervoor zorgen dat gegevens die de bezoekers van je site invullen in een profiel- of registratieformulier ook direct in je CRM terecht komen.

Maar hoe doe je dat dan, die koppeling maken tussen Procurios en een externe website? Dat gaan we je hieronder uitleggen.

Grofweg zijn er twee manieren om de koppeling te maken:

  1. De content uit Procurios één-op-één binnen een frame op je externe site plaatsen.
  2. Het maken van een API-koppeling vanuit je externe site.

De eerste optie is relatief eenvoudig en snel te realiseren. Je kunt een frame naadloos in je site integreren. 

De tweede optie wordt steeds vaker gevraagd, omdat systemen dan zogezegd 'met elkaar kunnen praten'. 

API koppeling

De ontwikkelaar van de site heeft met het implementeren van een API-koppeling net even iets meer vrijheid en hoeft het Procurios Platform niet te leren kennen. En hij hoeft minder snel concessies te doen aan zijn creatieve ideeën.
Het ontwikkelen hiervan is echter kostbaarder en brengt afhankelijkheid tussen de twee systemen met zich mee. Doorontwikkeling bij Procurios moet, indien gewenst, ook aan de kant van de site nog eens ontwikkeld worden. Daarmee kunnen kosten oplopen.

Technische documentatie over onze API mogelijkheden lees je hier: https://api.procurios.com/api_documentation

Content op je iframe website plaatsen

Bij het woord content kun je denken aan een registratieformulier voor een nieuwsbrief of een donatie, of andere formulieren, blogs, nieuwsartikelen, bijeenkomsten, etc.

Allereerst zorg je dat de content die je een externe website getoond moet worden, beschikbaar is op je iframe website

Lees meer over Wat is een iframe-site?

Om deze content te beheren, ga je naar in je Procurios Platform naar CMS > Website.

Binnen het CMS van Procurios is het mogelijke meerdere websites te beheren. Controleer rechtsboven of je de juist website hebt geselecteerd. Je kunt een andere website selecteren door te klikken op 'Andere website selecteren'

Plaats de content op een pagina binnen deze site. Lees hier hoe je pagina's of artikelen aanmaakt.

Subdomein doorverwijzen naar Procurios

De content die je op een pagina hebt gezet, is nu beschikbaar via een url. Om deze content via een beveiligde site te kunnen tonen, heb je een subdomein nodig dat je voor de iframe-pagina wilt gebruiken. Dit subdomein hoort bij je eigen externe domein, dus bijvoorbeeld (https://)formulieren.jouwdomein.nl

Dit subdomein laat je doorverwijzen naar Procurios, zodat je op dit subdomein je iframe-pagina kan laten zien.

Om dit in te stellen, dien je in je in Procurios platform een aantal stappen te doorlopen. Hierbij is het met name belangrijk om een TXT record toe te voegen en (afhankelijk van je huidige instellingen) een aantal DNS records te verwijderen of toe te voegen. Die stappen voer je uit bij je domeinnaam registrar.

In het artikel Domein toevoegen aan je implementatie leggen we je meer uit over welke stappen je dient te doorlopen.

Content op je subdomein plaatsen

Als je subdomein is doorverwijzen naar Procurios, kun je de url van de iframe-pagina op basis van jouw gekozen subdomein implementeren. Bijvoorbeeld:

(https://) formulieren.jouwdomein.eu/donatieformulier

Hoe je dit precies implementeert, hangt af van welk CMS je gebruikt om je externe website te bouwen. Voor het veelgebruikte Wordpress vind je via Google uitgebreide stappenplannen.

Vorige Artikel Waar dien je rekening mee te houden als je website live gaat?
Volgende Artikel Documentatie catalogus-module
Hulp nodig van Support of een Consultant? Neem contact op