Helpcenter

Migratie nieuwsberichten naar weblog

Gewijzigd op

De export/import van nieuws naar weblog. Advies is om eerst testen met een klein bestand (1 of 2 berichten) om gevoel te krijgen wat het doet.

Hierbij wat aandachtspunten.

  • De auteur van een nieuwsbericht moet worden aangemaakt als auteur bij weblog.
  • Nieuws exporteren doe je vanaf het nieuwsbeheer (/news/manage). Klik op het tandwieltje en kies `Exporteer in weblog formaat`.
  • Tijdens de export kun je gebruikte nieuwslabels koppelen met bestaande overeenkomstige labels. De nieuwslabels gebruikt in ‘nieuws’, zijn niet hetzelfde als de TAG’s (labels) die gebruikt worden voor weblog. Belangrijk is dus om deze TAG’s eerst aan te maken voordat je ze kan koppelen. 
  • Tijdens de export heb je dus de mogelijkheid om een label te koppelen  aan een ander eventueel nieuw label. Als je geen labels koppelt, worden alle berichten zonder label gexporteerd.
  • De export levert een .csv-bestand op.
  • De inleiding van een artikel is een apart veld in weblog en mag niet leeg zijn. Bij nieuwsberichten was dit geen verplicht veld, maar bij Weblog wel. Het kan dus zijn dat er “inleiding” velden leeg zijn. Dit kun je oplossen door, voordat je de blog-import gaat doen, de .csv-export van nieuwsberichten te openen en handmatig in de kolom inleidingen de lege velden te vullen. 
  • Afbeeldingen 'grote' en 'kleine' van nieuwsberichten worden gekoppeld aan afbeeldingsvelden in weblog. Afbeeldingen in de tekst komen mee met de export, en blijven in het inhoudsveld. Deze afbeeldingen worden niet omgezet naar de afbeeldingsvelden “groot”en Klein”. Wil je deze afbeeldingen wel gebruiken, moet je de ID van de afbeelding handmatig omzetten naar grote of kleine afbeelding.
  • Nieuwsberichten importeren in weblog doe je op de Import pagina (/import).
  • Is de website meertalig dan is het belangrijk dat je bij de import checkt in welke taal de backend staat. Dit is n.l. ook de taal waarin de weblog wordt gemporteerd. Is de website meertalig maar de backend niet, dan kunt u via uw consultant/support vragen of dit aangezet kan worden met de talen die u wilt gebruiken op uw website.
Vorige Artikel Je blogberichten laten delen via social media
Volgende Artikel Zoeken in weblog
Hulp nodig van Support of een Consultant? Neem contact op