Helpcenter

Vertalen van een pagina en artikel

Gewijzigd op

Vertalen

Het is belangrijk om de informatie op jouw platform voor iedereen toegankelijk te maken. Hiervoor kan het nodig zijn om die informatie in meerdere talen te kunnen aanbieden. Hier lees je stap-voor-stap hoe dit proces bij Procurios te werk gaat.

Pagina en artikel vertalen

Een pagina vertalen doe je in 2 stappen, waarbij de onderstaande volgorde belangrijk is. De stappen staan uitgelegd onder de afbeelding.

 1. Eerst vertaal je de pagina op de website. Om een pagina te vertalen, klik je bovenaan de pagina op de knop 'Vertalen' (1)
 2. Vervolgens vertaal je het artikel of de artikelen op deze pagina. Om een artikel te vertalen, klik op de rechterkant van de pagina op het vertaal icoon (2)

Daarnaast zie je in welke taal de pagina (3) en de artikelen (4) al bestaan. In dit voorbeeld zijn ze nog niet vertaald, zie de Nederlandse vlag bij de pagina en bij de artikelen.

Stap 1: Pagina vertalen

Je gaat nu aan de slag met het vertalen van de pagina. Klik hiervoor bovenaan de pagina op de knop 'Vertaal'. Vervolgens krijg je onderstaand scherm te zien:

 1. Je start met het selecteren van de Doel-taal. Dit is de taal waar je naar gaat vertalen. In dit voorbeeld wil je de informatie ook in het Engels beschikbaar maken
 2. Vervolgens voer je handmatig de Engelse vertaling in bij elk veld waar je een Nederlandse titel hebt ingevuld. Op onderstaande afbeelding is dat al gedaan
 3. Zodra je klaar bent, klikt je op Opslaan. Indien je voor meerdere talen een vertaling wil invoeren, moet je dit per taal invoeren en opslaan

Stap 2: Artikel vertalen

Om een artikel te vertalen, klik je in het pagina overzicht rechts van het artikel op het vertaal icoon

Vervolgens krijg je onderstaand scherm te zien:

 1. Je start met het selecteren van de Doel-taal
 2. Vervolgens voer je voor elk veld de vertaling in. Deze vertaalde tekst zal je handmatig moeten toevoegen
 3. Zodra je klaar bent, klik je op Opslaan. Indien je voor meerdere talen een vertaling wil invoeren, moet je dit per taal invoeren en opslaan

Na vertaling

Zodra je de pagina en bijhorende artikelen hebt vertaald, is de vertaalde pagina beschikbaar op de frontend zodra iemand uit de gekozen regio de pagina bekijkt.

Backend

 1. Je ziet in welke talen de pagina vertaald is
 2. Je ziet per artikel in welke taal of talen deze vertaald is. Dat kan per artikel verschillen, zoals in dit voorbeeld. Alleen het artikel 'Vertaal pagina 1' is vertaald naar het Engels
 3. Je ziet de getoonde alias per taal

Vertalingen bewerken

Als eenmaal een vertaling is ingevoerd, moet je deze ook onderhouden. Wanneer je bijvoorbeeld de Nederlandse teksten / titels aanpast, wil je dit wellicht ook doorvoeren in de vertalingen.

Om een vertaling te bewerken, klik je eenvoudigweg terug op de vertaal knop , selecteer je de Doel-taal en voer je de nodige wijzigingen door.

Vorige Artikel Overzicht van alle dode links (404)
Volgende Artikel Geef afbeeldingen een ALT-tekst
Hulp nodig van Support of een Consultant? Neem contact op