Helpcenter

Hoe bepaal ik wie er wel en niet in de journey komen?

Gewijzigd op

Er zijn 2 manieren om te bepalen wie er in een journey terecht komen.

  1. Triggers
  2. Beperking via 'instellingen'

Triggers

Triggers zijn de enige manier om relaties daadwerkelijk aan een journey toe te voegen. De Trigger is waar de reis van de relatie begint. In de Trigger bepaal je welke actie van de relatie ervoor zorgt dat deze in de Journey terecht komt en waar deze actie aan moet voldoen. Welke triggers er allemaal zijn vind je hier

Beperking via 'instellingen'

Maar wat nou als je bijvoorbeeld alleen leden een verjaardagsemail wil sturen? Of alleen relaties die gedoneerd hebben, maar nog geen account hebben?

Dit zou je in de Journey kunnen oplossen met een Als/Anders constructie. Maar misschien wil je ze überhaupt niet in de Journey hebben om het overzichtelijk te houden. Dan kun je in de instellingen van de Journey je 'Doelgroep' instellen.

Door een doelgroep in te stellen beperk je binnen welke relatielijst(en) wordt gekeken of de relatie voldoet aan de trigger. Je voegt hier dus geen relaties toe aan de journey (als je dat wil is daar de trigger Handmatig toevoegen voor).

Daarnaast kun je ook beperken of een relatie meer dan 1 keer aan een journey mag worden toegevoegd. Moet iemand bijvoorbeeld na elke donatie, of op elke verjaardag in de journey terecht komen? Zet de instelling hier dan op 'Ja, opnieuw deelnemen aan de journey'.

Vorige Artikel Hoe kan ik een relatie van het ene pad naar het andere pad laten gaan?
Volgende Artikel Hoe zorg ik dat iemand zich kan uitschrijven (AVG)?
Hulp nodig van Support of een Consultant? Neem contact op