Helpcenter

Hoe kan ik een journey later uitbreiden?

Gewijzigd op

Soms bouw je een journey waarvan je nog niet weet hoe deze gaat eindigen. Bijvoorbeeld omdat mensen zich inschrijven terwijl de actie bezig is, en je ze in de laatste e-mail wil updaten over de resultaten. Maar die weet je aan het begin nog niet en die e-mail kun je dus ook nog niet klaarzetten.

Op dit moment is het zo dat als een relatie eenmaal een eindstap bereikt heeft dat die niet meer daarna verder kan. Als je toch verder bouwt —en er dus een nieuwe eindstap komt— kun je deze relaties ook niet meer terugvinden in de interface. Beide punten vragen nog om aandacht tijdens de verdere ontwikkeling van Marketing Automation

Eindig met een vertraag stap

Weet je dat er nog meer stappen gaan komen na je huidige laatste stap? Eindig dan met een vertraag stap die in elk geval lang genoeg is om relaties daar voorlopig 'op te vangen'. Afhankelijk van je situatie kan dit een vertraag door tijd en/of vertraging tot datum/tijd zijn.

Verwacht je over ongeveer 6 weken wel te weten hoe de laatste e-mail eruit moet zien? Zet dan bijvoorbeeld een vertraag stap van 10 weken in de journey voor wat extra ruimte. Tot die tijd staan relaties daar te wachten.

Nieuwe stap en vertraging aanpassen

Daarna voeg je de volgende e-mail toe en pas je de lengte van de vertraag stap aan (of verander je de datum/tijd). Iedereen die al langer wacht dan de nieuwe vertraging gaat direct door naar de nieuwe stap waarin ze de e-mail toegestuurd krijgen.

Let op dat je steeds opnieuw eindig met een vertraag stap als er hierna nog weer een nieuwe e-mail zou kunnen komen. Als relaties eenmaal in de eindstap zitten kunnen ze niet meer verder.

Vorige Artikel Hoe kan ik een journey testen?
Volgende Artikel Hoe zie ik waar iemand in de journey zit?
Hulp nodig van Support of een Consultant? Neem contact op