Helpcenter

Hoe zorg ik dat iemand zich kan uitschrijven (AVG)?

Gewijzigd op

Op de instellingen pagina vind je een kopje 'Uitschrijven'. Hier kun je één of meerdere relatielijsten kiezen om aan te geven dat alleen deze relaties de e-mails/mailings in de Journey mogen ontvangen. Dit is eigenlijk een tweede 'doelgroep', maar dan specifiek voor het ontvangen van mailings. Als je hier niks invult krijgt iedereen altijd alle mailings en is er dus geen mogelijkheid om uit te schrijven.

Relaties die geen mailings (meer) mogen ontvangen, maar wel in de Journey zitten vervolgen gewoon hun pad zoals dat is ingesteld. Het enige verschil is dat ze geen mailings ontvangen. Je schrijft je dus niet uit van de Journey, maar alleen van het ontvangen van e-mails.

Hoe je deze functionaliteit exact wilt inrichten kan sterk verschillen per situatie. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om voor elke Journey een aparte lijst en uitschrijfmethode in te richten. Of je kiest ervoor om 1 checkbox in het profiel te zetten over 'marketing e-mails'. En in weer andere gevallen kies je misschien voor geen uitschrijfmogelijkheid, bijvoorbeeld omdat iemand lid geworden is en dat officieel mag (of je dat moet willen is een andere vraag).

Een voorbeeld

In het CRM zorg ik voor een nieuwe checkbox 'E-mailmarketing'. Op deze manier heb ik een specifieke eigenschap bij een relatie om te controleren of deze heeft aangegeven e-mails te willen ontvangen. In dit voorbeeld is er dus 1 vinkje/relatie-eigenschap, die het uitschrijven voor alle Journey's regelt.

Dit nieuwe veld plaats ik in het gewenste relatieformulier

Op basis van deze relatie eigenschap kan ik nu een nieuwe zoekopdracht doen in het CRM en een nieuwe relatielijst aanmaken

Deze lijst stellen we vervolgens in bij de instellingen van de journey

Lees meer over in- en uitschrijven in In- en uitschrijven nieuwsbrieven (how-to)

Inschrijven

Nu staat er een vinkje/checkbox in het CRM, waar netjes naar geluisterd wordt. Maar deze is nog bij niemand ingevuld.

Bestaande relaties

Voor alle relaties die als in je CRM staan kun je je afvragen of dit vinkje misschien wel aan had mogen staan als deze er eerder geweest was. Misschien wil je het vinkje wel aanzetten bij iedereen die zich heeft inschreven voor de nieuwsbrief, of iedereen die lid is of iets anders wat op jouw organisatie van toepassing is. Via een zoekopdracht in het CRM kun je deze groep relaties opzoeken en via een bulkbewerking het vinkje aanzetten (via 'Wijzig eigenschappen voor alle relaties').

Nieuwe relaties

Bij nieuwe relaties kun je ervoor kiezen om het nieuwe vinkje 'Marketing e-mails' onderdeel te maken van het registratie formulier zoals je dat ook doet bij nieuwsbrief inschrijvingen.

Of, je kunt ervoor kiezen om het vinkje 'Marketing e-mails' automatisch aan te zetten als iemand zich registreert, via voorgedefiniëerde veldwaarden.

Uitschrijven

Er is nu een checkbox die aangevinkt kan zijn. Nu moet een relatie nog zelf het vinkje ook weer uit kunnen zetten om zo niet meer in de relatielijst te zitten en dus geen mailings meer te ontvangen.

In de instellingen van Mailings vind je verschillende mogelijke uitschrijf veldcodes. Welke je hier nodig hebt hangt af van je e-mailsjabloon, of de inhoud daarvan. Maar in de meeste gevallen is dit ##unsubscribe##.

Klik op het profielformulier in de kolom 'Standaard formulier', om zo bij het formulier terecht te komen dat relaties zien als ze op de 'Uitschrijven' link in de mailing klikken.

Selecteer hier het juiste veld en sleep deze in het formulier. Je kunt nu eventueel nog de naam veranderen zodat het voor de relatie helemaal duidelijk is waar deze zich voor uitschrijft als hij ervoor kiest om hier het vinkje uit te zetten.

Op de website ziet dat er dan bijvoorbeeld zo uit

Wil je niet dat relaties zich in één keer voor alle journeys kunnen uitschrijven? Dan zul je dus voor de verschillende journeys/situaties verschillende relatie-eigenschappen moeten inrichten. Als je wil dat iemand zich alleen van de huidige journey kan uitschrijven zul je verschillende profielformulieren moeten maken enz. enz.

Bovengenoemd voorbeeld zou je in principe ook kunnen inrichten met een 'En of meer uit meerdere opties' in plaats van een 'Aan/uit vink'. Dit is afhankelijk van de inrichting die je misschien al hebt, of hoeveel voorkeuren je wil laten instellen

Vorige Artikel Hoe bepaal ik wie er wel en niet in de journey komen?
Volgende Artikel Hoe kan ik een journey aanpassen?
Hulp nodig van Support of een Consultant? Neem contact op