Helpcenter

Toezeggingen beheren

Gewijzigd op

Dit artikel beschrijft hoe je toezeggingen beheert.

Een toezegging legt het bedrag en frequentie (eenmalig of wederkerend) van de afspraak vast tussen een donateur en jouw organisatie, over het geven van een donatie.

Toezegging aanmaken

  1. Ga naar de module Donations
  2. Open Toezeggingen
  3. Klik op Nieuwe toezegging
  4. Vul de gegevens aan

Een Toezegging is iets anders dan een Afspraak.

Toezegging beheren

Met de knoppen rechts kun je een Toezegging bekijken, wijzigen of verwijderen.

We raden het af om Toezeggingen te verwijderen. Je kunt een toezegging meestal beter een einddatum geven. Overleg bij twijfel altijd met een consultant.

Toezegging wijzigen

Zolang er nog geen verwerkte incasso-opdrachten aan een Toezegging gekoppeld zijn, kun je de Toezegging nog wijzigen. Is er eenmaal een verwerkte incasso-opdracht, dan zijn de mogelijkheden tot wijzigen beperkt.

Het wijzigen van een bedrag of frequentie is dan bijvoorbeeld niet meer mogelijk. In dat geval moet je de huidige toezegging beëindigen en een nieuwe toezegging invoeren. Daarmee behoud je het inzicht in de historie van toezeggingen.

Wanneer je bij de controle van toezeggingen vaststelt dat een donateur structureel meer of minder doneert dan het toegezegde bedrag, heb je een goede reden om de toezegging aan te passen (uiteraard in overleg met de donateur). Dit heeft als voordeel dat je prognose een betrouwbaarder beeld geeft. De prognose (en de behaalde inkomsten) vind je terug in Donations op het Dashboard van elk fonds.

Vorige Artikel Controle op openstaande Toezeggingen
Volgende Artikel Prenotificeren
Hulp nodig van Support of een Consultant? Neem contact op