Helpcenter

GA4: koppel Google Analytics 4 aan je website

Gewijzigd op

Dit artikel beschrijft hoe je GA4 aan je website koppelt. Door het koppelen van GA4 kan je zien waar websitebezoekers vandaan komen en wat men op je website doet. Door het verkeer te analyseren, kan je je website verder afstemmen op je bezoekers.

Instellen van Google Analytics 4-property

We gaan ervan uit dat je in Google Analytics al een account hebt en dat je voor je organisatie ook de rol van bewerker hebt. Op de support site van Google kan je de stappen lezen welke je moet doorlopen om een GA4-property aan te maken.

GA4-property ingesteld en nu?

Om ervoor te zorgen dat de data ook daadwerkelijk wordt gemeten moet er aan de website een google tag worden opgegeven. De google tag kunt u vinden in de property binnen de Gegevensstream. Klik in het gedeelte Google-tag op Taginstellingen instellen. Kopieer nu in het gedeelte Uw Google-tag uw google tag. Deze begint met G-.

Google-tag instellen op de website

Deze optie is alleen uit te voeren door een superuser.

Ga hiervoor naar het CMS en kies voor manage en vervolgens voor site en domeinen en tot slot kies je de site waarvoor je de data wilt verzamelen. De nieuwe GA4 code kan worden ingesteld bij Google Analytics code (GA4).

Vorige Artikel GTM: User-ID
Volgende Artikel Optimaliseer de titel en beschrijving van je site voor zoekmachines (SEO)
Hulp nodig van Support of een Consultant? Neem contact op