Helpcenter

Wat is een iframe-site?

Aangepast

In dit artikel leggen we uit wat een iframe is en in welke gevallen het handig is om gebruik te maken van deze iframe-site.

Wat is een iframe?

Iframe is een stukje HTML-code dat je gebruikt om informatie van een andere website te tonen op jouw website. Op de externe website wordt als het ware een venster gemaakt waarbinnen je een pagina van een andere website toont. Dit gebruik je bijvoorbeeld om een filmpje van YouTube op je eigen website te laten zien.  

Dit kun je ook gebruiken op het moment dat je niet het CMS van Procurios gebruikt. Via iframe kun je je externe website (buiten het Procurios platform) koppelen aan je Procurios platform, zodat je de integratie van je website met Procurios mogelijk maakt.

Hiermee kan je bijvoorbeeld zorgen dat:

- bezoekers van je website een donatieformulier kunnen invullen op je externe website. Na het invullen komen deze gegevens in je Procurios CRM terecht komen en wordt er een toezegging gemaakt.
- bezoekers zich via een formulier op je website kunnen registreren voor je nieuwsbrief. Ook deze gegevens worden direct verwerkt in het Procurios CRM.
- je een overzicht met bijeenkomsten toont, waarop een bezoeker zich kan registreren (en je raadt het  al: deze gegevens komen ook in het Procurios CRM terecht)

Als je geen iframe zou gebruiken, zou je deze informatie bijvoorbeeld handmatig of via imports moeten invoeren in je CRM systeem. Door gebruik te maken van iframe bespaar je jezelf dus veel tijd!

Wat is een iframe-site?

Standaard krijg je bij je Procurios Platform een frontend en een iframe-site. Op de frontend site kun je je website bouwen. Als je je website besluit extern te houden,  zul je deze frontend site niet gebruiken.

Om de koppeling te maken met je externe website, gebruik je de iframe-site gebruiken. In feite is een iframe-site niets anders dan een 'gewone' frontend site: Je kunt er pagina's en artikelen in plaatsen en er een userinterface aan koppelen. Toch verschilt een iframe-site op enkele punten van een gewone frontend site:

  • Een iframe-site heeft meestal een heel eenvoudige userinterface, waarbij eigenlijk alleen het lettertype, de lettergrootte, en kleurstelling zijn bepaald, en de marges (witruimte) rondom worden weggelaten. Dus geen navigatie, header of footer e.d. Deze onderdelen zijn namelijk allemaal al aanwezig in de externe website zelf.
  • Binnen de website-instellingen is deze optie aanwezig: 'Toon deze site niet in frames (Beveilig site voor clickjacking)'. Waar deze voor frontend sites meestal is geselecteerd, is dat voor een iframe-site uiteraard niet het geval.

Ben je benieuwd hoe je de iframe-site gebruikt om content op je externe website te tonen? Lees meer over Content uit Procurios op externe website plaatsen

Vorige Artikel Google Maps Platform
Volgende Artikel Downloads forceren om direct te openen in de browser
Hulp nodig van Support of een Consultant? Neem contact op