Helpcenter

Wat is een iframe-site?

Gewijzigd op

In dit artikel leggen we uit wat een iframe is en in welke gevallen het handig is om gebruik te maken van deze iframe-site.

Wat is een iframe?

Een iframe is een stuk HTML-code dat je gebruikt om informatie van een andere website te tonen op jouw website. Op jouw website wordt middels dit iframe als het ware een venster gemaakt waarbinnen je informatie van de externe website toont. Dit gebruik je bijvoorbeeld om een filmpje van YouTube (de externe site) op je eigen website te laten zien.  

Een iframe kan je dus gebruiken op het moment dat je niet van het CMS van Procurios gebruik maakt, maar een site gebruikt die buiten Procurios wordt gehost. Via een iframe kun je jouw eigen website (buiten het Procurios platform) koppelen aan elementen van het Procurios platform. Middels een iframe integreer je in feite jouw website met Procurios en worden acties binnen dat iframe direct verwerkt in het Procurios CRM.

Hieronder enkele concrete voorbeelden van de toepassing van iframes in combinatie met het Procurios Platform:

- Bezoekers van jouw website vullen een donatieformulier in dat via een iframe wordt getoond. Na het invullen komen deze gegevens in je Procurios CRM terecht komen en wordt er een toezegging gemaakt.
- Bezoekers kunnen zich via een formulier binnen een iframe op je website registreren voor de nieuwsbrief. Ook deze gegevens worden direct verwerkt in het Procurios CRM waarna je een lijst kan samenstellen met adressen.
- Via een iframe op jouw website wordt een overzicht met bijeenkomsten getoond. Een bezoeker zich vervolgens registreren wat (en je raadt het  al) vervolgens in het Procurios CRM wordt vastgelegd.

Als je geen iframe zou gebruiken, moet je deze informatie handmatig overzetten vanuit jouw eigen omgeving naar het Procurios CRM. Door gebruik te maken van iframe bespaar je jezelf dus veel tijd.

Wat is een iframe-site?

Standaard krijg je bij je Procurios Platform een frontend- en een iframe-site. Op de frontend site kun je de website bouwen. Als je echter besluit de website extern (buiten Procurios) te houden, zal je deze frontend site niet gebruiken.

Om de koppeling te maken tussen Procurios en jouw externe website, gebruik je de iframe-site. In feite is een iframe-site niets anders dan een 'gewone' frontend site: Je plaatst er pagina's en artikelen in en je kan er een userinterface (UI) aan koppelen. Toch verschilt een iframe-site op enkele punten van een gewone frontend site:

  • Een iframe-site heeft meestal een heel eenvoudige userinterface, waarbij eigenlijk alleen het lettertype, de lettergrootte, en kleurstelling zijn bepaald, en de marges (witruimte) rondom worden weggelaten. Dus geen navigatie, header of footer e.d. Deze onderdelen zijn namelijk allemaal al aanwezig in jouw externe website.
  • Binnen de iframe site-instellingen is de optie aanwezig: 'Toon deze site niet in frames (Beveilig site voor clickjacking)'. Waar deze voor de frontend sites meestal is geselecteerd, is dat voor een iframe-site uiteraard niet het geval.
  • Het toepassen van iframes in een website verlangt extra aandacht voor veiligheid. Aan bovenstaande instelling is daarom een setting "Toegestane frame ancestors" toegevoegd. Hiermee kun je aangeven welke specifieke "host-websites" jouw website in een iframe mogen tonen.  Als je het nieuwe veld leeg laat, werkt het zoals voorheen, en is iframing door alle websites toegestaan. Technisch werkt dit met de Frame Ancestors directive in een CSP http header.  

Ben je benieuwd hoe je de iframe-site gebruikt om content op je externe website te tonen? Lees meer over Content uit Procurios op externe website plaatsen

Vorige Artikel Google Maps Platform
Volgende Artikel Downloads forceren om direct te openen in de browser
Hulp nodig van Support of een Consultant? Neem contact op